​Την εκτίμηση πως η συνεχώς αυξανόμενη ροή προσφύγων προς τα ελληνικά νησιά αποτελεί τακτική της Τουρκίας ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας, εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η Άγκυρα θα διαπραγματευτεί μέχρι τελευταία ώρα και θα κλιμακώσει ακόμα περισσότερο την ένταση μέσα στις επόμενες μέρες.

«Δραματοποιούν την κατάσταση προκειμένου να ασκηθεί πίεση προς τους Ευρωπαίους ενόψει της Συνόδου της 7ης Μαρτίου και οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες όσον αφορά τις ροές και τις εντάσεις», είπε ο κ. Κουμουτσάκος στο «Πρακτορείο 104,9 Fm», προσθέτοντας ότι η Τουρκία επιχει��εί να περάσει τη δική της γραμμή.

Σημείωσε πάντως ότι η Ελλάδα έχει τη δική της ατζέντα, την οποία και πρέπει να την προωθήσει, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιστρέψει από τη Σύνοδο Κορυφής με αποτελέσματα και όχι αδιέξοδα.

Όσον αφορά στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών της Παρασκευής, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία επικοινωνιακών εντυπώσεων, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αποτυχία τόσο στο χειρισμό της οικονομίας, όσο και του προσφυγικού ζητήματος.

«Η χώρα αντιμετωπίζει ένα προσφυγικό εκτός ελέγχου, μια οικονομία που ζει με τεχνητές αναπνοές και μια διαπραγμάτευση, η οποία φαίνεται να είναι μέχρι τώρα κλινικά νεκρή και μια κοινωνία που είναι στο σημείο βρασμού», είπε.