Μπορεί οι κ.κ Τσίπρας και Μητσοτάκης να μιλούν για την ανάγκη χάραξης εθνικής γραμμής στο προσφυγικό, ωστόσο μέχρι τώρα βλέπουμε μόνο ανταλλαγή πυρών μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

Και σήμερα, οι δύο παρατάξεις έριξαν η μία τα βέλη στην άλλη… Το πρωί της Τρίτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «άμοιρο και άβουλο πρωθυπουργό των κλειστών τραπεζών και των κλειστών συνόρων», ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας η Κουμουνδούρου εξέδωσε νέα ανακοίνωση, κατηγορώντας τη ΝΔ για την στάση της στο προσφυγικό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ πως «συντάσσεται με τις πιο ακραίες φωνές της Ευρώπης» και έτσι «προσφέρει τις χειρότερές υπηρεσίες στη χώρα».

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι την ώρα που ξένοι ηγέτες όπως η Άνγκελα Μέρκελ αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, εκφράζουν αλληλεγγύη στην Ελλάδα «ο κ.Μητσοτάκης, από το βήμα της ΚΟ της ΝΔ συνεχίζει την ακροδεξιά και ξενοφοβική παράδοση του κ.Σαμαρά». Και αυτό επισημαίνει «σε πλήρη σύμπνοια με τον αντιπρόεδρό του, Α. Γεωργιάδη, που στην ΕΡΤ, υιοθετεί τις αυστριακές θέσεις περί ανεπαρκούς ελέγχου των ελληνικών συνόρων».

Δείτε στο Word που ακολουθεί την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-SYRIZA.docxΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-SYRIZA.docx