Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο για την εγγύηση των καταθέσεων.
«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε οι δυσμενείς επιπτώσεις ορισμένων φορολογικών ρυθμίσεων να μειωθούν στο ελάχιστο», ανέφερε ο αναπληρωτ��ς υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στην Επιτροπή.
Ο κ. Αλεξιάδης ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για μέτρα που βρήκε η σημερινή κυβέρνηση και διαβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι θα υπάρξουν αλλαγές μέσα στο 2016.
Όσον αφορά την κριτική που άσκησαν βουλευτές της αντιπολίτευσης για ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου για την εγγύηση των καταθέσεων, όπως ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί και η επιβολή φόρου πολυτελείας στα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής, απάντησε ότι «το να διαφωνεί κάποιος σε επιμέρους μέτρα χωρίς να καταθέτει συνολική πολιτική πρόταση είναι σαν να κινείται σε ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας όπου δεν υπάρχουν φόροι».
Για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί, ανέφερε ότι αποτελεί ισοδύναμο για την κατάργηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, που αποτελούσε απαίτηση όλων των κομμάτων, χωρίς παράλληλα να έχει προταθεί κάποιο άλλο ισοδύναμο.
Για την επιβολή φόρου πολυτελείας στα σκάφη αναψυχής ανακοίνωσε ότι επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί αναλυτικά στην Ολομέλεια της Βουλής.
Διαβάστε ακόμη: