​Την ολοκλήρωση των νομοτεχνικών βελτιώσεων του αναπτυξιακού νόμου βάσει των παρατηρήσεων της Κομισιόν, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Ολοκληρώθηκαν οι νομοτεχνικές βελτιώσεις και παρατηρήσεις της Κομισιόν για τον Αναπτυξιακό νόμο και αναμένουμε τα σχόλια των θεσμών πριν τον καταθέσουμε στη Βουλή», είπε ο κ. Σταθάκης και πρόσθεσε:

«Είναι αδιανόητο να μην έχουμε αναπτυξιακό νόμο».

Περιέγραψε μάλιστα τα τρία στοιχεία που διαφοροποιούν τον νόμο αυτό από τον προηγούμενο λέγοντας και τα οποία είναι τα εξής:

1.Η φιλοσοφία αλλάζει στο γεγονός ότι ο προηγούμενος ήταν οριζόντιος με τους ίδιους κανόνες για όλες τις επενδύσεις, ενώ ο καινούργιος εισάγει το στοιχείο των στοχευμένων επενδύσεων που παίρνουν καλύτερα κίνητρα και αφορά στο παραγωγικό κομμάτι της οικονομίας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις καινοτομικές επιχειρήσεις.
2.Αίρονται τα γραφειοκρατικά εμπόδια για τα ποσοστά των ιδίων κεφαλαίων, τις επιδοτήσεις κλπ.
3.Για μεγάλες επενδύσεις, ξένες και εγχώριες, διαμορφώνεται σταθερό φορολογικό περιβάλλον για τα επτά χρόνια απόσβεσης ενώ ο επενδυτής θα φορολογείται με τον νόμο που ξεκίνησε.