​Δυο ξένοι είναι πλέον ο Α. Τσίπρας και το πάλαι ποτέ… asset της κυβέρνησης Γ. Βαρουφάκης, όπως αποδείχθηκε και από τον υποτιμητικό τρόπο με τον οποίο αναφέρθηκε στον πρώην υπουργό Οικονομικών, στη συνέντευξή του «Στον ενικό», στον Ν. Χατζηνικολάου και στο Star.

«Λυπάμαι αλλά είναι απολύτως ανόητη η κριτική του Βαρουφάκη», είπε ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας όσα είπε για την αλλαγή στάσης του Αλ. Τσίπρα μετά το «όχι» στο δημοψήφισμα και πρόσθεσε:

«Αν χάναμε το δημοψήφισμα είχα δηλώσει ότι δεν πρόκειται να παραμείνω πρωθυπουργός. Εκείνη την ημέρα που ο Βαρουφάκης έλεγε παρόμοιες ανοησίες, κάποιοι ετοιμάζονταν να καταλάβουν το Μαξίμου την άλλη ημέρα. Ξεχάσαμε το κλίμα εκείνης της εποχής; Τι μύδρους εξαπέλυε η πλειοψηφία των ΜΜΕ»;

Μάλιστα με το ίδιο αυστηρό ύφος επεσήμανε:

«Δέχομαι κριτική για τη διαπραγμάτευση, είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμά του να με επικρίνει για το αν έπρεπε να υπογράψω ή όχι τη συμφωνία. Αλλά δεν δέχομαι επί του ηθικού πεδίου κριτική και λάσπη».

Τέλος ερωτηθείς αν τελικά ήταν λάθος η επιλογή του κ. Βαρουφάκη, ο Α. Τσίπρας απάντησε:

«Κάποια στιγμή ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταλήξει και εγώ θα είμαι σε θέση να πω. Παραδέχομαι ότι γίνανε λάθη δικά μου γιατί αυτά τα χρεώνεται ο πρωθυπουργός. Ήταν τόσο μόνη η Ελλάδα πέρυσι που ακόμη κι αν δεν υπήρχαν λάθος επιλογές οι αποφάσεις θα ήταν εξαιρετικά δύσκολες».