​Με σκληρό ύφος απαντούν κύκλοι του Μαξίμου στο ενδεχόμενο ο εκδότης Στ. Ψυχάρης να δημοσιοποιήσει μυστικά καταγεγραμμένο υλικό, όπως ερμηνεύουν διάφοροι τον συμβολισμό της γάτας Ιμαλαΐων και τα όσα ισχυρίζεται ο ΔΟΛ σε ανακοίνωσή του για «χρυσές εφεδρείες».

«Υπενθυμίζεται ότι αποτελεί κακούργημα όποιος το κάνει, να πάει και μέσα», προειδοποιούν κυβερνητικ��ς πηγές και σχολιάζοντας τον τρόπο που αναδείχθηκε το θέμα από το ΒΗΜΑ, υποστηρίζουν πως «αποτελεί ευθεία απειλή και ευθεία προσβολή προς τον πρωθυπουργό».

«Ας εξακολουθήσει. Θα έχουμε και άλλα. Μπαίνει ζήτημα Δικαιοσύνης αν ένας, επειδή έχει ένα έντυπο, θέλει να εκβιάζει τον πρωθυπουργό της χώρας», συνεχίζουν.

Επιμένουν μάλιστα πως ο ΔΟΛ δείχνει «έλλειψη ψυχραιμίας» και συμπληρώνουν ότι «πρέπει να αποδομηθεί όλο το σύστημα της διαπλοκής, και να λειτουργήσει η Δικαιοσύνη ελεύθερη, χωρίς να μπλοκάρεται όπως ίσως γινόταν στο παρελθόν. Στόχος της διαπλοκής είναι να φανεί ότι όλοι είναι ίδιοι».

Οι ίδιες πηγές πετούν την μπάλα στο στρατόπεδο της ΝΔ τονίζοντας ότι «οι μηχανισμοί που λειτουργούσαν στη ΝΔ τόσα χρόνια προφανώς υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς Ψυχάρη», ενώ για τις συναντήσεις μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Πρωθυπουργού υποστηρίζουν:

• Από τον Ιανουάριο που έγινε πρωθυπουργός, δεν έχει συναντήσει κανένα εκδότη. Πριν γίνει πρωθυπουργός είχε συναντήσει πολλούς. Οι συναντήσεις ήταν και εντός και εκτός γραφείου. Έγιναν τέσσερις συναντήσεις. Η πρώτη δημόσια στην εφημερίδα. Ακολούθησαν δύο συναντήσεις παρουσία τρίτων, ύστερα από αίτημα Ψυχάρη. Και μετά, πάλι μετά από ��ίτημα Ψυχάρη, έγινε η τέταρτη συνάντηση στο σπίτι.
• Ο εκδότης ζήτησε βοήθεια να ελέγξει το MEGA και να μην υπάρχει ο αναγκαίος έλεγχος στα δάνειά του. «Ήθελε ευνοϊκό καθεστώς» λένε χαρακτηριστικά, και θυμ��ζουν ότι:
• Υπάρχουν σειρά δημοσιευμάτων που δείχνουν ότι ο ΔΟΛ ήταν σκληρός στην πολεμική του έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και μετά τις νίκες ήταν ήπιος για λίγες μέρες. Και μετά το ίδιο. Αυτό έγινε πριν και μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, μετά το δημοψήφισμα, πριν και μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
• «Το σύστημα ξεφεύγει» μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ, και είναι χαρακτηριστικές είναι οι επιθέσεις σε συγκεκριμένους υπουργούς όπως ο Κατρούγκαλος, ο Σπίρτζης και ο Παππάς.

Όσο για την αδειοδότηση των σταθμών υπογραμμίζουν ότι στις αρχές Μάρτη θα εκδοθούν τεύχη δημοπράτησης για διεθνή διαγωνισμό και μέχρι τέλος του μήνα θα υπάρξει περίοδος διαβούλευσης. Στα τέλη του ίδιου μήνα θα έχει εκδοθεί και από τον κ. Σπίρτζη ο χάρτης συχνοτήτων που είναι απαραίτητος για να γίνει διαγωνισμός. Αμέσως μετά και με βάση τις προθεσμίες θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός.