Πρόταση για την τοποθέτηση υπερ-υπουργού «οικουμενικής αποδοχής» με αυξημένες αρμοδιότητες για το προσφυγικό- μεταναστευτικό, δήλωσε ότι θα καταθέσει στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών της Παρασκευής, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1.
Όπως διευκρίνισε, ο ρόλος του υπερ-υπουργού θα είναι διαφορετικός από αυτόν του αναπληρωτή υπουργού κ. Μουζάλα και σαφώς πιο αναβαθμισμένος, καθώς θα αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό. «Δεν αρκεί ο κ. Μουζάλας για το ζήτημα αυτό» πρόσθεσε.
Ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε «εθνικό» το ζήτημα του προσφυγικού και ζήτησε από τους πολιτικούς αρχηγούς να παραμερίσουν τις διαφορές τους στο συμβούλιο της Παρασκευής, ώστε να έχει αποτέλεσμα.
«Χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις» ανέφερε ακόμη επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος τόνισε ότι «δε μπορεί μία Κυβέρνηση, που αισθάνεται αγχωμένη με 153 βουλευτές, να τις πάρει».
Όσον αφορά τις αποκαλύψεις για το κύκλωμα εκβιαστών, ο κ. Θεοδωράκης είπε πως ζήτησε απαντήσεις στη Βουλή από τον Πρωθυπουργό, αλλά δεν τις έλαβε. «Πώς είναι δυνατόν μία εφημερίδα να στηρίζει υπουργούς και να επιτίθεται στο Ποτάμι; Τους έχω καλέσει να μου απαντήσουν» ανέφερε.
Σχετικά με το ζήτημα των συναντήσεων με τον εκδότη κ. Στ. Ψυχάρη, ο κ. Θεοδωράκης αναρωτήθηκε για τον κ. Τσίπρα: «Τι δεν κατάλαβε στο πρώτο ραντεβού και έπρεπε να γίνει και δεύτερο και τρίτο;». Ο ίδιος πρόσθεσε: «Δεν θα πήγαινα ποτέ για τέτοιες συζητήσεις σε διαμέρισμα μιας φίλης μου».