​Μυστική συνάντηση των τριών ευρωπαϊκών θεσμών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Φρανκφούρτη με βασικό στόχο να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση ανάμεσα στους επικεφαλής του κουαρτέτου και την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να κλείσει η αξιολόγηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση συμμετείχαν ο Ζ. Κ. Γιούνκερ, ο Κ. Ρέγκλινγκ και ο Μ. Ντράγκι, όμως δυστυχώς ο στόχος δεν επετεύχθη αφού το ΔΝΤ επιμένει στην αρχική του σκληρή στάση και ζητά πρόσθετα μέτρα για τα έτη έως το 2018.

Αυτό που απασχόλησε χθες τους τρεις άνδρες ήταν στο ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων με ορίζοντα τετραετίας και κατ’ επέκταση ο υπολογισμός του δημοσιονομικού κενού, που σύμφωνα με κορυφαίος αξιωματούχος, αποτελεί και το «κλειδί» για τις διαπραγματεύσεις.

Ο ίδιος μάλιστα εκτίμησε ότι όλα θα κριθούν στο σημερινό Euro Working Group, καθώς αν αποδειχθεί πως όλες οι πλευρές είναι κοντά στην συναπόφαση για ένα κοινό πλάνο μέχρι το Eurogroup της 7ης Μαρτίου, τότε εντός των προσεχών η��ερών πολύ πιθανόν να επιστρέψουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι θεσμοί ζητούν περικοπές συντάξεων, κύριων και επικουρικών για να αντιμετωπιστεί το δημοσιονομικό κενό.

Στόχος πάντως παραμένει, να αμβλυνθούν οι όποιες διαφορές, ώστε να κλείσει το συντομότερο δυνατόν η αξιολόγηση και να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος.