Ευθύνες στην κυβέρνηση για το προσφυγικό ζήτημα επέρριψε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM.

«Η κυβέρνηση καθυστέρησε στο προσφυγικό. Δεν θα συζητήσω για τις ευθύνες το 2015. Πιστεύει κανείς ότι μία κυβέρνηση, ένας υπουργός μπορεί να πάρει τολμηρές και πολλές φορές δύσκολες αποφάσεις γι’ αυτό το μεγάλο θέμα; Δεν θα πάρει κανείς» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος έγινε ένα «ωραίο πηγαδάκι», όπου συναντήθηκαν ο ίδιος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Φώφη Γεννηματά και οι τρεις αρχηγοί συμφώνησαν πως «πρέπει να έχουμε μία υπεύθυνη συμπεριφορά στο προσφυγικό».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αποκάλυψε ότι ο ίδιος πήρε με ευθύνη του το γραφείο του πρωθυπουργού και του ζήτησε να μην καθυστερήσει η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και να γίνει όσο το δυνατόν νωρίτερα.

«Πρέπει να υπάρξει μία εθνική γραμμή στο κορυφαίο θέμα που μας απασχολεί αυτές τις μέρες. Δεν έχω απάντηση, δυστυχώς, για το πότε θα γίνει το συμβούλιο των αρχηγών» είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Συνεχίζοντας, τόνισε πως το προσφυγικό αλλά και το ασφαλιστικό είναι θέματα που δεν μπορεί να τα λύσει μία κυβέρνηση ενός κόμματος και κάλεσε τους αρχηγούς να πάρουν μια γενναία απόφαση: «Να πούνε 10 στόχοι, 10 υπουργοί, 10 μήνες. Να λύσουμε τα κορυφαία ζητήματα και μετά να αναμετρηθούμε στις κάλπες. Είναι αξεπέραστα τα προβλήματα».