​«Όνειρα θερινής νυκτός, όσων ονειρεύονται να επανέλθουν δια της πλαγίας στις καρέκλες που τους στέρησε ο λαός», χαρακτήρισε τα σενάρια περί Οικουμενικής Κυβέρνησης ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Παρόν».

Ο Ν. Παππάς, δηλώνει βέβαιος ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα εμφανιστεί συμπαγής στις κρίσιμες ψηφοφορίες που θα έλθουν στη Βουλή για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, τα οποία χαρακτήρισε «χρόνια προβλήματα που κληρονόμησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αναλαμβάνει την ευθύνη να τα λύσει οριστικά και με τον κοινωνικά δικαιότερο τρόπο».

Όσον αφορά στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο υπουργός Επικρατείας τονίζει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρόβλημα, καθώς «η διαδικασία είναι πλήρως σύμφωνη με το Σύνταγμα, πλήρως θωρακισμένη νομικά».

Υπεραμύνεται ακόμα της απόφασης της κυβέρνησης να δοθούν άδειες για τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας και λέει ότι αυτό έγινε με όρους οικονομικής βιωσιμότητας.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο υπουργός Επικρατείας, σημειώνει πως είναι ένα ζήτημα που ξεπερνά κάθε μεμονωμένη κυβέρνηση και πως η ελληνική «έχει κινηθεί σε όλα τα επίπεδα, ώστε αφενός να πιέσει για τη λύση του προβλήματος στις περιοχές της σύρραξης, αφετέρου να εξασφαλίσει τις ευρύτερες δυνατές συμμαχίες για να αντιμετωπιστούν οι προσφυγικές ροές και να απομονωθούν οι λογικές των τειχών στα σύνορα».

Για την υπόθεση των εκδοτών – δημοσιογράφων που εκβίαζαν για να αποσπάσουν κρατική διαφήμιση, ο Ν. Παππάς επιτίθεται στην ΝΔ τονίζοντας ότι αντιδρά γιατί όπως είπε «έχει λερωμένη τη φωλιά της, αφού κάτω από τις φτερούγες της έβρισκαν κάλυψη πολλοί».

Τέλος, όσον αφορά στην απόφασή του να καταθέσει μήνυση, υπογραμμίζει ότι επιχειρείται «μια συστηματική διαστρέβλωση και μια συκοφάντηση ότι το κύκλωμα αυτό λειτουργούσε δήθεν για λογαριασμό της κυβέρνησης».