​Το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα επισκέφτηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.
«Δυστυχώς, η χώρα μας αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες μια πρωτοφανή κρίση, κινδυνεύει να μετατραπεί ολόκληρη σε hot spot» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ύπαρξης ενός σωστού επιχειρησιακού σχεδιασμού.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε ότι χρειαζόμαστε περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, και ότι το πρόβλημα είναι διεθνές και δεν μπορεί να το λύσει μόνη της η Ελλάδα.
«Μονομερείς ενέργειες πρέπει να αποφευχθούν από όλες τις πλευρές - και από την Ευρώπη και από τη χώρα μας. Το πρόβλημα αυτό θα λυθεί μόνο στα πλαίσια ενός σωστού ευρωπαϊκού διαλόγου με μια δίκαιη κατανομή του βάρους ανάμεσα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες» τόνισε.
Καταλήγοντας, ξεκαθάρισε πως «το γεγονός ότι η Ελ��άδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της την ένταση του προβλήματος, δεν συνιστά άλλοθι για την έλλειψη ενός επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπισή του σήμερα. Κάθε μέρα που περνάει το πρόβλημα επιδεινώνεται».