​Την αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας "Παραπολιτικά" που κυκλοφορεί το Σάββατο, σύμφωνα με το οποίο, ο κατηγορούμενος ως εκβιαστής ΤΜ, ήταν στο pay roll της Νέας Δημοκρατίας, και μάλιστα με πολύ υψηλές αποδοχές.

Η κα Γεροβασίλη με παρέμβαση της στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε», τόνισε ότι «βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες, συχνά να αποκαλύπτονται συνδέσεις του κυκλώματος εκβιαστών με τη ΝΔ. Εκθέτουν πλήρως το κόμμα του κυρίου Μητσοτάκη. Προφανώς ο κ.Μητσοτάκης, η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλούνται να απαντήσουν εάν αυτά που φέρνει στο φως η εφημερίδα, ισχύουν. Αν πραγματικά υπάρχουν έγγραφα από τα οποία φαίνεται, ότι ο κατηγορούμενος ως εκβιαστής, κύριος ΤΜ, εντοπίζεται στο pay roll της ΝΔ με αστρονομικό, μηνιαίο ποσό. Ποιες υπηρεσίες αγόραζε η ΝΔ με 18.500 ευρώ το μήνα από τον κύριο ΤΜ; Ποιές αγοράζει; Υπάρχουν άλλες σχέσεις; Είναι εντυπωσιακό όλο αυτό το οποίο παρακολουθούμε».

«Νομίζω ότι το κόμμα της ΝΔ είναι άκρως εκτεθειμένο και θα πρέπει να δοθούν σαφείς απαντήσεις, επί της ουσίας, εις βάθος. Νομίζω ότι ο κύριος Μητσοτάκης θα πρέπει να δώσει στον ελληνικό λαό εξηγήσεις», δήλωσε η κα Γεροβασίλη.

Αυγενάκης: Υπήρξε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος που συναντήθηκε με μέλος του «κυκλώματος εκβιαστών»; Γεροβασίλη: ΔΕΝ ΞΕΡΩ

Κληθείς να σχολιάσει την ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Λ.Αυγενάκης για «συναντήσεις μελών του κυκλώματος των εκβιαστών με κυβερνητικό παράγοντα», η κα Γεροβασίλη δήλωσε... άγνοια, αφήνοντας αιχμές για το γαλάζιο στέλεχος.

«Δεν ξέρω αν ο κ. Αυγενάκης ξέρει τόσο καλά με... ποιους συναντώνται οι εκβιαστές. Δεν το γνωρίζω. Εγώ πραγματικά, δεν ξέρω τις συναντήσεις των εκβιαστών. Αυτά μένουν να τα δούμε. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, ενώ αποκαλύπτονται συνεχώς οι συνδέσεις με στελέχη της ΝΔ, (να είναι διορισμένοι σε θέσεις κλειδιά κλπ), όλο αυτό προσπαθούν κάποιοι να το στρέψουν ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι είναι αστείο αυτό το γεγονός. Ας δουν τον χώρο τους, ας σταθούν σοβαρά, ας δουν το κόμμα τους, τις σχέσεις τους με ανθρώπους που κατηγορούνται ως κοινοί εκβιαστές, ας δώσουν απαντήσεις εάν ισχύουν όλα αυτά, και τον ΣΥΡΙΖΑ ας τον αφήσουν να κάνει την δουλειά του. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο»,είπε χαρακτηριστικά η κα Γεροβασίλη.

Νωρίτερα, ο κ.Αυγενάκης με ερώτηση του, ζήτησε απαντήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα για τις πρόσφατες αποκαλύψεις με τα κυκλώματα εκβιαστών – «δημοσιογράφων».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα parapolitika.gr, στο αυριανό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας θα υπάρχει έγγραφο που θα αποδεικνύει πως ο κατηγορούμενος και συλληφθείς για την υπόθεση δημοσιογράφων – εκβιαστών, ΤΜ, ήταν στη μισθοδοσία της Νέας Δημοκρατίας με το ποσό 18.450 ευρώ μηνιαίως.

Δείτε επίσης:

Υπόθεση εκβιασμών: ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ με περιοριστικούς όρους ο εκδότης και ο ένας δημοσιογράφος