Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα με άνοιγμα της ψαλίδας καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάζει το Σάββατο η εφημερίδα Παραπολιτικά.

Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 23,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ 19,4%, με τη διαφορά να διαμορφώνεται στις 4,3 μονάδες.

Μεγάλη είναι η διαφορά της Ν.Δ. και στην παράσταση νίκης, (59% η ΝΔ και 25% ο ΣΥΡΙΖΑ), ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σύμφωνα με την έρευνα ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, με 22%, έναντι 19% του Αλέξη Τσίπρα. - (Δείτε επάνω τις σχετικές ΦΩΤΟ).

Στην πρόθεση ψήφου στην τρίτη θέση ισοψηφούν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, τέταρτο κόμμα είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ εκτός Βουλής μένουν σύμφωνα με την έρευνα το ΠΟΤΑΜΙ, οι ΑΝΕΛ, και η Ένωση Κεντρώων.(Δείτε επάνω τις σχετικές ΦΩΤΟ).

Στην ίδια έρευνα καταγράφεται ανησυχία για το μεταναστευτικό και τους χειρισμούς της ΕΕ (91%) και για την παραμονή μας στην ζώνη του Σέγκεν (67%), ενώ η πλειοψηφία των ερωτηθέντων εκτιμά ότι βαδίζουμε σε λάθος δρόμο (85%), το 78% κρίνει αρνητικά το έργο της κυβέρνησης και το 71% αξιολογεί αρνητικά τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός.

Σχεδόν εφτά στους δέκα Έλληνες σύμφωνα με την δημοσκόπηση ζητούν κυβέρνηση συνεργασίας (65%) με στόχο να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ (73% έναντι 22% που προτιμούν την επιστροφή στη δραχμή), ενώ το 73% εκτιμά ότι οι οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα θα χειροτερέψουν.

Tο 58% δηλώνει αντίθετο με τα μπλόκα των αγροτών,ενώ το 55% συμφωνεί με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Δείτε όλη την έρευνα στο αρχείο που ακολουθεί


ereuna.pptxereuna.pptx