​«Η λύση των εκλογών είναι ολέθρια», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm, επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης.

«Οι θερμοκέφαλοι στη ΝΔ συμβουλεύουν τον κ. Μητσοτάκη για κάτι τέτοιο. Σκέφτονται “αφήστε τον Τσίπρα να καταρρεύσει να έρθουμε εμείς”. Αλλά ξεχνούν ότι το ίδιο έκανε ο Τσίπρας. Ο Τσίπρας έλεγε: “αφήστε τη δεξιά, τον Σαμαρά, να καταρρεύσει να έρθω εγώ”. Αυτά όμως τα “αφήστε” μεγαλώνουν τις μαύρες τρύπες, εκθέτουν τη χώρα. Κι αν έρθει ο Μητσοτάκης τώρα, θα έρθει με 160;», είπε.

Ο Β. Λεβέντης σημείωσε πως ο Α. Τσίπρας έχει αποτύχει και εκτίμησε πως η αξιολόγηση δε θα ολοκληρωθεί θετικά για την Ελλάδα.

«Το αποκλείω. Το θεωρώ πολύ δύσκολο. Πώς να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση αφού χρειάζονται πρόσθετα μέτρα. Ο Τσίπρας λέει ότι δεν κάνει υποχώρηση στις κύριες συντάξεις και εδώ όχι απλά πρέπει να γίνει υποχώρηση, αλλά πρέπει να ληφθούν και πρόσθετα μέτρα. Το ΔΝΤ θα έρθει με επαχθέστερους όρους», είπε.