​Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα είχε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης για να συζητήσουν τις συνέπειες που έχει η αύξηση των προσφυγικών ροών στην πόλη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών βρέθηκε η αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει στην Αθήνα, με τον κ. Καμίνη να ζητά τη λήψη έκτακτων μέτρων αστυνόμευσης σε περιοχές της πρωτεύουσας, όπως η πλατεία Βι��τωρίας.

«Στη σημερινή συνάντηση με τον Δήμαρχο εξετάσαμε τα προβλήματα. Εξετάσαμε κύρια το πρόβλημα της περιοχής της πλατείας Βικτωρίας όπου υπάρχει συσσώρευση προσφύγων και μεταναστών και υπάρχουν και άλλα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτή τη συσσώρευση. Συζητήσαμε επίσης και για κάποιες άλλες περιοχές της Αθήνας, όπου πρέπει να εξετάσουμε τα θέματα της ασφάλειας, να εξετάσουμε τα θέματα των κατοίκων της περιοχής», είπε ο Ν. Τόσκας μετά τη συνάντηση και πρόσθεσε:

«Είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση πάνω σε αυτά τα προβλήματα. Με τον κ. δήμαρχο έχουμε εξαιρετική συνεργασία. Θα συμβάλουμε όσο μπορούμε στην επίλυση αυτών των προβλημάτων. Θα δείτε πολύ γρήγορα βήματα που θα γίνουν σ’ αυτή τη κατεύθυνση. Ο κ. δήμαρχος μας πρότεινε και κάποιους χώρους, κάποιες άλλες συνεργασίες, αλλά αυτό θα το δούμε το επόμενο διάστημα. Σε αυτή τη κατεύθυνση κινούμαστε με πρακτικά βήματα και οι δύο είμαστε άνθρωποι της πράξης. Επομένως θα προχωρήσουμε με καλή διάθεση, με καλή συνεργασία για να λυθούν προβλήματα της πόλης, που έτσι κι αλλιώς είναι επιβαρυμένη με τόσα άλλα ζητήματα. Είναι σε κορύφωση αυτή τη στιγμή το προσφυγικό πρόβλημα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αφήνουμε στην άκρη τα ζητήματα της μεγαλύτερης πόλης της χώρας μας».

Από την πλευρά του ο Γ. Καμίνης ανέφερε:

«Να ευχαριστήσω τον κ. υπουργό για τη συνεργασία. Έπρεπε να μεταφέρουμε αυτό το μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών της Αθήνας, των γειτονιών της Αθήνας και ειδικότερα σε κάποιες περιοχές του κέντρου, γύρω από τη πλατεία Βικτωρίας, που έχουν υποστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα μια μεγάλη πίεση, αλλά όπως λέω ειδικά το τελευταίο καιρό, πρέπει όλοι να κρατήσουμε τη ψυχραιμία μας. Πρέπει επίσης να επαινέσουμε τους ανθρώπους, οι οποίοι παρ’ όλα αυτά που περνάνε, κρατάνε κι αυτοί μια αξιοσημείωτη ψυχραιμία».

«Αν πορευθούμε λοιπόν συνεργαζόμενοι, η Αστυνομία μαζί με τον Δήμο και την κοινωνία, να προσπαθήσουμε και το καθήκον μας να κάνουμε απέναντι στους ανθρώπους που έρχονται και ζητάνε άσυλο στην Ευρώπη, αλλά και την κανονικότητα στη πόλη μας να προασπιστούμε, να την περιφρουρήσουμε, ούτως ώστε να προχωρήσουμε κανονικά για τα επόμενα βήματα», κατέληξε.