​Τις βασικές αρχές και την οργανωτική δομή του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ παρουσίασε σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης στα γραφεία του κόμματος στη Λεωφόρο Συγγρού.

«Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για εκλογές και όποτε γίνουν θα τις κερδίσουμε. Η ΝΔ θα είναι έτοιμη όποιες και αν είναι οι πολιτικές εξελίξεις», είπε προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση κι αν προκύψει θα είναι καλύτερη από τη σημερινή.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως προτεραιότητα της ΝΔ είναι η κατάρτιση του κυβερνητικού προγράμματος, επισημαίνοντας πως ήδη παρουσίασε στη Βουλή συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις στο κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο, όπως είπε «επιτείνει τα προβλήματα και δημιουργεί στρεβλώσεις» και δεν είναι ποσοτικοποιημένο.

Επέμεινε μάλιστα πως η ΝΔ θα σταθεί ιδιαίτερα στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού.

«Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε ένα βιώσιμο σχέδιο με ευέλικτες πρακτικές από άλλες χώρες που υλοποίησαν αλλαγές», είπε.

Επανέλαβε ακόμα ότι συμφωνεί με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, υπογραμμίζοντας πως κανένα κοινωνικό κράτος δεν μπορεί να βγει αν η οικονομία δεν επιστρέψει στην ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τον ίδιο μπορεί να υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση φορολογικών συντελεστών υπό δύο προϋποθέσεις: Η κυβέρνηση να στηρίζει πρόγραμμα ιδιωτικών επενδύσεων και να υπάρξει μείωση κρατικών δαπανών.

«Μια επιθετική μείωση φορολογικών συντελεστών θα αποφέρει νέα έσοδα. Το δημόσιο εν μέσω μιας φορολογικής καταιγίδας το 2015 εισέπραξε λιγότερα από το 2014», είπε.

Οι βασικές προτεραιότητες της ΝΔ

Ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις πέντε βασικές προτεραιότητες της ΝΔ που είναι η αξιοκρατία, η αλληλεγγύη, η αριστεία, η αξιοπιστία και η ανάπτυξη και οι οποίες θα αποτελέσουν και τις βασικές ενότητες του προγράμματος.

«Δεσμεύτ��κα για μια ΝΔ που θα ακούει την κοινωνία και θα παράγει πολιτική για την ανάγκη των πολλών και όχι των λίγων. Δεσμεύτηκα για τη διεύρυνση της ΝΔ. Δεν είναι ένα πρόγραμμα που διαμορφώνεται πίσω από κλειστά γραφεία» είπε προσθέτοντας ότι το π��όγραμμα θα έχει ως θεμέλιο δύο αξίες: Την αξία της ελευθερίας και την αξία της αλληλεγγύης.

Μίλησε ακόμα για το τρίπτυχο επενδύσεις, χαμηλή φορολογία και δουλειές που όπως είπε θα υποστηρίζεται από μια σύγχρονη κοινωνική πολιτική που θα έχει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για αντιμετώπιση της φτώχειας ως βασικό μοχλό.

«Το πρόγραμμα δεν θα μοιάζει με παλιά προγράμματα, όπου μαζεύονται σε ένα κείμενο συρραφές πολλών προτάσεων. Θα είναι ένα πρόγραμμα διαφορετικό και για να διαμορφωθεί θα συλλέξει εμπειρίες και γνώσεις» είπε και πρόσθεσε:

«Η ΝΔ ετοιμάζεται με πολύ γρήγορο ρυθμό για τη διακυβέρνηση της χώρας οικοδομώντας σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Οι προτάσεις μας δεν θα διακατέχονται από τον λαϊκισμό του παρελθόντος. Εμείς αυτό το σφάλμα δεν θα το επαναλάβουμε. Έτσι θα σηματοδοτήσουμε ότι τραβάμε μια διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν».

Ο Αντιπρόεδρος του κόμματος, Κ. Χατζηδάκης από την πλευρά του χαρακτήρισε το πρόγραμμα της ΝΔ «συγκεκριμένο, τεκμηριωμένο και αξιόπιστο», επισημαίνοντας ότι είναι το αποτέλεσμα μια διαδικασίας που θα οδηγήσει σε μετρήσιμα αποτελέσματα.

«Η ΝΔ αλλάζει. Σηματοδοτούμε ένα άνοιγμα στην κοινωνία. Πέρα από τα αξιόλογα κομματικά στελέχη αναζητούμε νέα πρόσωπα και νέες ιδέες, θέλουμε να ανανεώσουμε τη ΝΔ σε επίπεδο προσώπων και θέσεων. Η ΝΔ κάνει άνοιγμα στην κοινωνία», τόνισε.