Με τη συμμετοχή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου.
Ο κ. Μητσοτάκης, στην εισήγησή του, ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Ο βασικός στόχος του 10ου Συνεδρίου είναι καταστατικός - οργανωτικός. Είναι να προκύψει από αυτό το Συνέδριο ένα νέο σύγχρονο Καταστατικό, το οποίο θα μετατρέψει τη Νέα Δημοκρατία σε ένα πραγματικό ανοικτό, συμμετοχικό κόμμα. Για να γίνει αυτό - όπως γνωρίζετε - ήδη έχουμε ξεκινήσει μια ενδιαφέρουσα διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης. Με χαρά βλέπω ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής των μελών μας σε αυτήν την ανοικτή διαδικασία, έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνδιαμορφώσουμε μαζί με την κοινωνία των φίλων της Νέας Δημοκρατίας το νέο Καταστατικό του κόμματός μας».
Ανέφερε ακόμα ότι από τώρα μέχρι τις 22 Απριλίου, θα τρέξουν και οι εσωκομματικές διαδικασίες, με τις εκλογές των νέων συλλογικών οργάνων της Νέας Δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο.
«Σκοπός μας είναι να αναμείξουμε σε αυτήν τη διαδικασία, όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους της παράταξης και φυσικά πάντα, όπου αυτό είναι εφικτό, να υπάρχει και ένας υγιής και θεμιτός ανταγωνισμός. Έτσι ώστε να προκύψουν και από τις τοπικές κοινωνίες αυτοί που θεωρούμε ότι είναι οι καλύτεροι» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τέλος τα 400.000 μέλη της Νέας Δημοκρατίας να συμμετάσχουν σε αυτήν την ανοικτή διαβούλευση, «ώστε να ακουστεί η γνώμη τους, να ακουστεί η φωνή τους. ��αι βέβαια καλώ και όλους τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτή την ανοικτή δημοκρατική διαδικασία, να ενεργοποιηθούν ώστε να χτίσουμε μαζί ένα ανοικτό, ένα σύγχρονο, κόμμα».