​Η κυρία που παραλίγο να πιαστεί στα χέρια με τον Γιάννη Μουζάλα στην έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες συνεχίζει να προκαλεί…. Ο λόγος για την υπουργό Εσωτερικών, της Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, η οποία εκτόξευσε νέες απειλές εναντίον της χώρας μας, λίγο μετά την ειρωνική ανακοίνωση από το αυστριακό υπουργείο εξωτερικών για την ανάκληση της Ελληνίδας πρέσβη στην Βιέννη.

«Εάν η Ελλάδα δεν μπορεί να προστατεύσει τα σύνορά της, θα πρέπει να τεθεί το ερώτημα για το εάν αυτή μπορεί να συνεχίσει να είναι εξωτερικό σύνορο της Σένγκεν», δήλωσε η κα Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ.

Η Αυστριακή υπουργός υποστήριξε μάλιστα ότι ο Γιάννης Μουζάλας της είπε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορα της.

Η Αυστριακή υπουργός υπεραμύνθηκε της απόφασης για ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, «ώστε να σταματήσουμε τις προσφυγικές ροές», απόφαση η οποία πάρθηκε την Τετάρτη κατά την αμφιλεγόμενη διάσκεψη της Βιέννης για τα Δυτικά Βαλκάνια, με αντικείμενο τον περιορισμό των προσφυγικών ροών.

Παράλληλα, η κα Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ δεν παρέλειψε να σημειώσει πως «εάν η Ελλάδα δεν μπορεί να το κάνει, τότε μας προσφέρει το καλύτερο επιχείρημα, γιατί πρέπει να δράσουν άλλοι».

Δείτε επίσης:

Μουζάλας:Αν το σχέδιο με την Τουρκία αποτύχει, η κατάσταση θα επιδεινωθεί

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Έχουμε 10 μέρες,αλλιώς η Σένγκεν καταρρέει-Πάμε για ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Με απόλυτη ΕΙΡΩΝΕΙΑ απαντά η ΑΥΣΤΡΙΑ στην ανάκληση της Ελληνίδας πρέσβη

Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στο προσφυγικό στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR