Με αμείωτη ένταση και εκατέρωθεν κατηγορίες συνεχίζεται η σφοδρή αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την λίστα Μπόργιανς. Μετά τις κατηγορίες του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκου, ο οποίος έκανε λόγο για «λάσπη», όσον αφορά τις καταγγελίες του κ. Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «παίζει κρυφτό» και αποφεύγει να τοποθετηθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του:

«Όταν ο πρωθυπουργός κάλεσε από το βήμα της Βουλής τον Κ. Μητ��οτάκη να πάρει θέση για το ζήτημα της άρνησης αποδοχής στοιχείων για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή από το γερμανικό κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, καταθέτοντας τη σχετική επιστολή του Β. Μπόργιανς, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε επιλέξει να απουσιάζει. Όταν ο πρωθυπουργός κάλεσε από το βήμα της Βουλής τον Κ. Μητσοτάκη να πάρει θέση για το ζήτημα της άρνησης αποδοχής στοιχείων για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή από το γερμανικό κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, καταθέτοντας τη σχετική επιστολή του Β. Μπόργιανς, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε επιλέξει να απουσιάζει.

Σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, επέλεξε πάλι να μην απαντήσει επί της ουσίας, κάνοντας λόγο για «λάσπη» και ότι ο Α.Τσίπρας δεν ανέφερε τις λέξεις... “ηλεκτρονικά στοιχεία-cd”, αλλά μόνο cd. Αν μη τι άλλο, η συνεχιζόμενη σιωπή όχι μόνο συνιστά ομολογία ενοχής από την πλευρά της ΝΔ, αλλά αναδεικνύει και τεράστιο έλλειμμα σοβαρότητας. Την ώρα που η κυβέρνηση Σαμαρά υιοθετούσε με περισσή ευκολία σκληρά μέτρα εναντίον των αδυνάτων, έκανε ό, τι περνούσε από το χέρι της για να προστατέψει τους ισχυρούς. Καλούμε τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκη, να πάψει να παίζει κρυφτό αναφορικά με το θέμα της λίστας Μπόργιανς και να πάρει επιτέλους επίσημα θέση».

ΝΔ: Ας καταλάβουν επιτέλους ότι ο ελληνικός λαός δεν τρώει πλέον σανό…

Σε απάντησή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζει:

«Τη σκυτάλη στο ψέμα και στην παραπλάνηση στο ζήτημα της ‘’λίστας Μπόργιανς’’ ανέλαβε μετά τον κ. Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο μοιραίος για την Ελλάδα πρωθυπουργός γαντζώνεται με πανικό σε μια παραποιημένη από τον ίδιο επιστολή, ανίκανος να δώσει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα της χώρας. Μόνο που - δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα - ο κ. Μπόργιανς στην επιστολή του αναφέρει επί λέξη: ‘’Εκείνη την περίοδο θέμα μας δεν ήταν η λίστα, την οποία παραδώσαμε τον περασμένο Νοέμβριο μέσω της Κεντρικής Φορολογικής Υπηρεσίας στην ελληνική κυβέρνηση. Αυτή η σύνδεση με Έλληνες δικαιούχους κατέστη εφικτή μόλις το 2015’’». Ας καταλάβουν επιτέλους ο μοιραίος κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ελληνικός λαός δεν τρώει πλέον σανό…».

Κυβερνητικές πηγές: Απατώνται ΝΔ και Μητσοτάκης για συμψηφισμ�� προσφυγικού με «ανοχή στη διαπλοκή»

Νέα συνέχεια στο ζήτημα έδωσε η κυβέρνηση με ενημερωτικό σημείωμα στο οποίο υποστηρίζει ότι «δυστυχώς, η συναίνεση για το Προσφυγικό δεν συμψηφίζεται με ανοχή στην Διαπλοκή».

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν για το ζήτημα: «Απατώνται ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, αν θεωρούν ότι μπορούν να ανταλλάξουν την συναίνεση στο Προσφυγικό με οποιουδήποτε είδους «ομερτά» για τα σκάνδαλα και την διαπλοκή της κυβέρνησης Σαμαρά. Το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα και στα εθνικά θέματα η συναίνεση πρέπει να είναι ειλικρινής. Δεν μπορεί να μπει σε παζάρια. Από την άλλη πλευρά, η απόφαση της κυβέρνησης για κάθαρση είναι σταθερή και αδιαπραγμάτευτη. Η αλήθεια για το τι συνέβαινε τόσα χρόνια, θα βγει στο φως και ο ελληνικός λαός θα την μάθει. Δυστυχώς, η συναίνεση στο Προσφυγικό δεν συμψηφίζεται με ανοχή στην Διαπλοκή.

ΥΓ. Αν ο κ. Μητσοτάκης έχει πειστικές απαντήσεις στα θέματα της «λίστας Μπόργιανς», θα μπορούσε να έρθει εχτές στην Βουλή να τις πει δημοσίως. Επέλεξε να το αποφύγει. Υποθέτουμε ότι θα έχει τους λόγους του.

ΥΓ2. Για να διευκολύνουμε έναν ουσιαστικότερο διάλογο πάνω στην συζήτηση για την διαπλοκή, παραπέμπουμε τον κ. Μητσοτάκη και την ΝΔ σε αυτό που είπε εχθές το βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή ο τέως Υπουργός και βουλευτής της ��Δ κ. Σαλμάς: «Θεωρώ ότι πρέπει να δοθεί μια καθαρή απάντηση από αυτούς που εκείνη την περίοδο συνομίλησαν και ήρθαν σε επαφή με τον υπουργό Οικονομικών, Ρηνανίας Βεστφαλίας, κ. Μ��όργιανς». Αυτή την καθαρή απάντηση, ο ελληνικός λαός την περιμένει».