Στη Δικαιοσύνη ανακοίνωσε ότι προσφεύγει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος κάνει μεταξύ άλλων λόγο για «αήθη επίθεση που ξεπερνά κάθε όριο», σχετικά με τις αναφορές που συνδέουν το πρόσωπό του και τους πρόσφατα συλληφθέντες δημοσιογράφους, με τις κατηγορίες της εκβίασης, της ��ωροδοκίας και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.
Ο κ. Παππάς αναφέρεται επίσης σε «απόλυτη διαστρέβλωση της αλήθειας και στοχευμένη κατασυκοφάντηση από συγκεκριμένα κέντρα» και επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι «είναι αναγκασμένος να προσφύγει στη Δικαιοσύνη», αν και μέχρι στιγμής είχε επιλέξει να τηρήσει στάση αναμονής, όπως διευκρινίζει.
Ο υπουργός Επικρατείας τονίζει ότι η υπόθεση των κατηγορουμένων για τα κακουργήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένης εκβίασης και δωροδοκίας βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης, η οποία θα αξιολογήσει και θα κρίνει την υπόθεση και τα πρόσωπα.
«Η Δικαιοσύνη αναπνέει, η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει, όπως δεν παρεμβαίνει και σε άλλες εν εξελίξει υποθέσεις» δηλώνει ακόμα ο Υπουργός Επικρατείας, ενώ υποστηρίζει ότι «το γεγονός ότι το απόστημα σπάει τώρα, αποδεικνύει ότι αίρονται τα διάφορα εμπόδια και η Ελληνική Αστυνομία και Δικαιοσύνη αφήνονται, απερίσπαστες, να κάνουν τη δουλειά τους».
Κατά τον κ. Παππά η υπόθεση έχει την συγκεκριμένη εξέλιξη διότι η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η ηγεσία της Αστυνομίας λειτούργησαν υποδειγματικά και αποτελεσματικά, ενώ ταυτόχρονα, στελέχη των επιχειρήσεων του Δημοσίου δε δείλιασαν και έκαναν το καθήκον τους.
Ο υπουργός Επικρατείας καταλή��ει:
«Οι συλληφθέντες φέρονται να έχουν εκβιάσει στελέχη επιχειρήσεων του δημοσίου προκειμένου να καρπώνονται τη μερίδα του λέοντος στην κρατική διαφήμιση με την ταυτόχρονη απειλή, ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προβαίνουν σε αρνητικά δημοσιεύματα για στελέχη επιχειρήσεων, αλλά και μελών της κυβέρνησης. Ενώπιον άλλων παράλληλων νομοθετικών και νομικών εξελίξεων και υποθέσεων, κάποιοι επιχειρούν αυτή την πραγματικότητα να την αντιστρέψουν. Είναι προφανές ότι εκτός από τα κυκλώματα εκβιαστών του υπονόμου υπάρχουν και τα κυκλώματα εκβιαστών των –κατά τη δική τους φαντασία- σαλονιών».
Αξίζει να σημειωθεί ότι επιθετική δήλωση κατά του κ. Παππά αλλά και κατά του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα για την ίδια υπόθεση, έκανε μόλις σήμερα η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.