​Πυρά εναντίον της κυβέρνησης και του Α. Τσίπρα, τόσο για την αξιολόγηση, όσο και για το προσφυγικό, εξαπέλυσε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Α. Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Δυστυχώς η εικόνα από την εξέλιξη της αξιολογήσεως είναι πάρα πολύ αρνητι��ή. Φαίνεται ότι από την ώρα που έφυγαν οι επικεφαλής της τρόικας από την Αθήνα, προ περίπου δύο εβδομάδων, δεν έχει υπάρξει επί της ουσίας καμία απολύτως πρόοδος. Έχουν έρθει μεν από χθες, τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα, αλλά χωρίς να έχει προηγουμένως γίνει οποιαδήποτε επεξεργασία στοιχείων απ’ ό,τι λένε οι δικές μου πληροφορίες και άρα αυτό σημαίνει ότι στην πραγματικότητα έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος», είπε.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό και σχολιάζοντας τις καταγγελίες της κυβέρνησης για μονομερείς ενέργειες από την πλευρά συγκεκριμένων ευρωπαϊκών χωρών, ο κ. Γεωργιάδης είπε:

«Εμένα κάποιοι Ευρωπαίοι που έχω συνομιλήσει τις τελευταίες μέρες, ξέρετε τι μου είπαν; Όταν κάποιος ανοίγει τα ευρωπαϊκά σύνορα χωρίς να ρωτήσει κανέναν μονομερώς, έχει το δικαίωμα να διαμαρτύρεται όταν κάποιος κλείνει τα δικά του σύνορα μονομερώς»;

Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της τονίζοντας ότι «έκλεισε τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών και διαφήμισε ότι πια στην Ελλάδα, όποιος έρχεται δεν θα συλλαμβάνεται».

«Άνοιξαν μια διάσταση εθνικής τραγωδίας που σήμερα δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει, κανέν��ς μας. Αν σας έλεγα ότι θα παρακαλεί η κυβέρνηση της Αριστεράς το ΝΑΤΟ και τη Μέρκελ να τη σώσουν, προ δύο ετών, θα μου λέγατε ότι είμαι σε άλλο κόσμο», πρόσθεσε.

Πάντως είχε μια καλή κουβέντα να πει για τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένο για τη στάση που έχει κρατήσει στο προσφυγικό.

«Εγώ δεν έχω συχνά καλές κουβέντες για τον κ. Καμμένο, αλλά οφείλω να το παραδεχθώ. Η ανάληψη της ευθύνης του ΥΠΕΘΑ, είναι η μόνη περίοδος της κυβέρνησης Τσίπρα που έφερε μια κάποια πρόοδο σε αυτό το ζήτημα. Αυτό να το πούμε», τόνισε.