«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος είναι πραγματικά, είναι αληθινά, είναι εκρηκτικά. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό» είπε ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τους εκπροσώπους των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η έγνοια όλων πρέπει να είναι στη μεγάλη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου που συνεχίζει να περνά πολύ δύσκολα, τονίζοντας πως πρέπει «να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για να αλλάξει αυτή η πραγματικότητα».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως έχει την αίσθηση ότι απέναντί του έχει αγρότες μικρούς και μεσαίους που δεν ανήκουν στη μικρή μειοψηφία των αγροτών που έχουν ευνοηθεί τα τελευταία χρόνια.

16313396.jpg
«Υπό αυτή την έννοια, θέλω με ειλικρίνεια να καταθέσω σκέψεις και προτάσεις για το πώς μπορούμε να βρούμε λύσεις σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον, που θα αφορούν τη μεγάλη πλειοψηφία και όχι τη μικρή μειοψηφία. Όσων δηλαδή τα προηγούμενα χρόνια ως επί το πλείστον έπαιρναν το μεγαλύτερο μερίδιο των επιδοτήσεων και είχαν τη δυνατότητα μιας ευνοϊκότερης μεταχείρισης από τις εκάστοτε κυβερνήσεις» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι η κινητοποίηση των αγροτών αντανακλά μια πραγματική αγωνία.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως πρέπει «να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις μέσα από το διάλογο και τη σύνθεση», ενώ επεσήμανε με νόημα ότι διαφωνεί «με λογικές ποινικοποίησης των κοινωνικών αντιστάσεων και των αγροτικών ακινητοποιήσεων εν προκειμένω».

«Η προσπάθεια που κάνουμε να βρούμε λύσεις μέσα από τον διάλογο είναι ένα βήμα σε θετική κατεύθυνση, παρά το γεγονός ότι ψάχνουμε να βρούμε λύσεις μέσα σε μια πολύ δύσκολη δημοσιονομική εξίσωση. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι από την κρίση δεν πρόκειται να βγούμε και την εξίσωση αυτή δεν πρόκειται να τη λύσουμε αν δεν αυξήσουμε την "πίτα". Η παραγωγή είναι ίσως η μοναδική δυνατότητα να αυξήσουμε τον εθνικό μας πλούτο» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

16314486.jpg
«Ξέρω ότι έχουμε διαφωνίες, ότι αυτές σε ορισμένα θέματα είναι και δύσκολο να γεφυρωθούν, εντούτοις θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου για το ότι εκφράζετε με ειλικρινή τρόπο τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις σας και ελπίζω μέσα από τον διάλογο να βρούμε κάποιες λύσεις» κατέληξε ο πρωθυπουργός.