«Η κυβέρνηση αναβάλλει συνέχεια τις αποφάσεις και έτσι σωρεύονται τα προβλήματα και όταν καλείται να τα διαχειριστεί φαίνονται άλυτα, όπως πχ. το τεράστιο θέμα του προσφυγικού» τόνισε η Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία ήταν καλεσμένη στην εκπομπή Live U του STAR.

Περιγράφοντας τα ζητήματα του προσφυγικού, της αξιολόγησης και του αγροτικού, η βουλευτής της ΝΔ είπε πως η κυβέρνηση «έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα» και επεσήμανε πως αμφιβάλλει «αν κάποιος σ��ην κυβέρνηση ασχολείται και δουλεύει για τα προβλήματα των πολιτών».

«Την ίδια στιγμή έχουμε χάσει πολύτιμο κεφάλαιο στο εξωτερικό, ας μην ξεχνάμε ότι πληρώνουμε εν πολλοίς και το καταστροφικό 2015» πρόσθεσε η κα Κεφαλογιάννη, για να υπογραμμίσει πως «βρισκόμαστε σε όλα τα θέματα με την πλάτη στον τοίχο».

Η βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως επιδιώκει τη δημιουργία ακραίας πόλωσης για να διαχειριστεί την κατάσταση, ενώ τόνισε πως υπάρχει ευθύνη για το πώς φτάσαμε ως εδώ στο μείζον θέμα του προσφυγικού: «Δεν μπορεί μια χώρα να μην έχει αποτρεπτική πολιτική, δεν μπορεί να μην έχει πολιτική για το μεταναστευτικό και να έρχεται να το αντιμετωπίσει όταν πλέον είναι ανεξέλεγκτ��. Η κυβέρνηση υιοθετεί τώρα μια στάση που πριν από έναν χρόνο είχε απορρίψει, πχ. τη δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης, τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, κλπ.».

Τέλος, όσον αφορά τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, η κα Κεφαλογιάννη είπε: «Στην παρούσα συγκυρία για μένα θα ήταν πιο σημαντικό η όποια συζήτηση γίνει να γίνει στο Κοινοβούλιο για να έχει τη δημοσιότητα αλλά και τον χαρακτήρα της δημόσιας τοποθέτησης για τους αρχηγούς των κομμάτων και τον πρωθυπουργό».