Πυρά κατά της Βασιλικής Θάνου εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη μήνυση της Προέδρου του Αρείου Πάγου κατά του συνταγματολόγου και στελέχους του Ποταμιού Σταύρου Τσακυράκη.

Η κα Θάνου κατέθεσε μήνυση για εξύβριση και δυσφήμιση κατά του κ. Τσακυράκη με αφορμή επικριτικό σχόλιο του στην προσωπική του ιστοσελίδα, όπου χαρακτήρισε την κα Θάνου «αφελή» και τόνισε ότι «μιλά σαν πολιτικάντης» με αφορμή την επιστολή που απέστειλε -με την ιδιότητά της ως Προέδρου του Αρείου Πάγου- στους Προέδρους ανωτάτων δικαστηρίων των χω��ών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Δυστυχώς, η διορισμένη από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ κ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου δεν χάνει ευκαιρία να υπερβεί τα όρια της συνταγματικής της αποστολής, ολισθαίνοντας σε συνεχή θεσμικά ατοπήματα» τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

«Είναι η πρώτη φορά που Πρόεδρος του Αρείου Πάγου συμμετέχει σε σύσκεψη με εκπροσώπους των δικηγορικών συλλόγων, και μάλιστα για να τους... επιπλήξει, και μάλιστα με πρόσχημα την... επιτάχυνση της Δικαιοσύνης! Μάλλον δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν ότι για την κ. Πρόεδρο, αποκλειστικός λόγος της ολιγωρίας του δικαστικού συστήματος που οδήγησε στην αποφυλάκιση του γνωστού νεοναζί δολοφόνου ήταν η αποχή των δικηγόρων, που διαμαρτύρονται κατά του αφανισμού τους από το ασφαλιστι��ό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που τη διόρισε» επισημαίνει η ανακοίνωση.

«Την ίδια ώρα, η κ. Θάνου δεν διστάζει να ζητήσει την ποινική δίωξη του ακαδημαϊκού και πολιτικού στελέχους του Ποταμιού κ. Τσακυράκη για την επιστημονική και πολιτική κριτική που ο τελευταίος ''τόλμησε'' να ασκήσει εναντίον της στο προσωπικό του ιστολόγιο! Είναι απορίας άξιον πώς η ανώτατη Ελληνίδα Δικαστής μπορεί να πιστεύει ότι θα βρεθούν συνάδελφοί της που θα θεωρήσουν ότι οι λέξεις "αφελής" και "πολιτικάντης" δ��ν είναι απλές αξιολογικές κρίσεις, αλλά μέσα εξύβρισης! Εκτός κι αν η πρόσφατη πειθαρχική υπερεξουσία, με την οποία την "προίκισε" η Κυβέρνηση, της επιτρέπει να έχει τέτοιες αξιώσεις από τους υφισταμένους της...» προσθέτει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο καταλήγει -ειρωνικά- εκφράζοντας απορία και φόβο «μήπως κι αυτή η ανακοίνωση είναι αρκετή ώστε να διαταχθεί και εναντίον μας η υποβολή μήνυσης».