Ζούγκλα… έγινε η Βουλή, όταν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης δήλωσε πως αστυνομικοί-γορίλες προστατεύουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωση του κ.Λεβέντη πως «μπορεί να γλιτώσετε από τους αγρότες, γιατί έχετε αστυνομικούς γορίλες που σας φυλάνε, αλλά από την κοινωνία δεν θα γλιτώσετε» προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο προεδρεύων Αναστάσιος Κουράκης ζήτησε από τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων να ανακαλέσει, κατηγορώντας τον για ατόπημα.

«Αυτό που είπατε κύριε Λεβέντη πρέπει να ανακληθεί γιατί μοιάζει ως απειλή, για να μην πω την λέξη προτροπή» είπε ο κ.Κουράκης.

«Δηλώνω τον σεβασμό μου στους αστυνομικούς, γιατί υπό αντίξοους όρους και χαμηλότατους μισθούς επιτελούν το χρέος τους. Η λέξη γορίλες μπορεί να ήταν ατυχής» είπε ο κ.Λεβέντης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι είπε «βαρύτατα ψέματα» στους αγρότες, και πως «θα υπάρξει βαρύτατη τιμωρία».

«Πρέπει ο διάλογος με τους αγρότες να ξεκινήσει από μηδενική βάση. Οι αγρότες τον συνάντησαν μετά από 40 μέρες, ποιος είναι; Ο πάπας της Ρώμης; Έχετε πάρει διαζύγιο με την κοινωνία...» τόνισε για το αγροτικό ζήτημα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Νωρίτερα, στην αρχή της ομιλίας του ο κ.Λεβέντης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εμφανίζεται στην Βουλή μόνο για να κάνει την δική του ομιλία και δεν ακούει τι έχουν να του απαντήσουν οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης.

«Πού είναι ο κ.Τσίπρας; Είχε δουλε��ά; Ξέρετε γιατί λείπω; Γιατί δίνει το παράδειγμα... Να είμαστε εμείς εδώ και να είναι ο κύριος απών; Θυμάμαι τον Ανδρέα Παπανδρέου, που του είχε συστήσει ο γιατρός να μην παρευρίσκεται συνεχώς στη Βουλή για να μην επιβαρ��νθεί η υγεία του. Είχε πει τότε εκείνος ότι θα βρίσκεται στη Βουλή σε όλες τις συζητήσεις σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ακόμη και μισοπεθαμένος, διότι σέβεται τον κοινοβουλευτισμό» είπε χαρακτηριστικά.

Η σημερινή Βουλή θα δώσει οικουμενική κυβέρνηση, εκτίμησε σε άλλο σημείο ο κ.Λεβέντης, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα είναι αυτή που θα τη ζητήσει «για να γλιτώσει από τα βάρη».

«Ένας πρωθυπουργός που διαβεβαιώνει ότι πήγε στην Σύνοδο Κορυφής και έλαβε ρητές διαβεβαιώσεις για ανοικτά σύνορα, μπορεί να παραμένει στην θέση του;» αναρωτήθηκε σε άλλο σημείο, αναφερόμενος στο προσφυγικό για να προσθέσει: «Ο Καμμένος μας είπε ότι η Τουρκία θα σεβαστεί την υπογραφή της για το ΝΑΤΟ. Ήρθε η Τουρκία χθες και λέει ότι τα Δωδεκάνησα είναι αποστρατικοποιημένη ζώνη και δεν ανήκει στα Δωδεκάνησα το Καστελόριζο. Άρα, η ενημέρωση του Καμμένου ήταν χαμένη. Έχουμε μια κυβέρνηση που διαβεβαιώνει και πριν αλέκτωρ λαλήσει, διαψεύδεται».

Σχετικά με την πρόσκληση του κ.Τσίπρα για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων διερωτήθηκε «μόνο για το προσφυγικό πρέπει να συμφωνήσουμε; Στην αξιολόγηση που καθυστερεί δεν απαιτείται συναίνεση; Η Ελλάδα είναι τακτοποιημένη οικονομικά;».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δείτε επίσης:

Δένδιας: Ο Τσίπρας είπε ψέματα για το έγγραφο της λίστας Μπόργιανς!

Θεοδωράκης: Ποτ πουρί η ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό - ΝΑΙ στο συμβούλιο των αρχηγών

Γεννηματά: Να συγκληθεί το συντομότερο το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

��αταγγελία από Τσίπρα στην Βουλή:Η κυβέρνηση Σαμαρά αρνήθηκε και cd για την λίστα Μπόργιανς