Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι το έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή στα γερμανικά λέει άλλα για τη λίστα Μπόργιανς από αυτά που υποστήριξε ο πρωθυπουργός.
«Το έγγραφο στα γερμανικά που προσκόμισε νωρίτερα ο κ. Πρωθυπουργός για να υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε απορρίψει τη λίστα Μπόργενς γράφει τα αντίθετα απ’ όσα ισχυρίστηκε. Το έγγραφο αναφέρει πως στο χρόνο εκείνο, επί κυβέρνησης Σαμαρά, δεν υπήρχε λίστα!» ανέφερε ο κ. Δένδιας.
Πρόσθεσε επίσης ότι ο συντάκτης του κειμένου αναφέρει ότι δεν είχαν συσχετισθεί οι λίστες με πρόσωπα δικαιούχων μέχρι το 2015.
«Είναι έσχατη κατάντια για να κερδίσει λίγα λεπτά εντυπώσεων η κυβέρνηση να καταφεύγει σε συκοφαντίες» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και κατέληξε στ��ν ομιλία του:
«Βρισκόμαστε προ χείλους αβύσσου. Να συνεννοηθούμε αλλά η συνεννόηση δεν μπορεί να βασιστεί στη συκοφαντία του αντιπάλου για την επιβίωση του κόμματος. Η στάση του Πρωθυπουργού απόψε, να πει όσα είπε, για πέντε λεπτά δημοσιότητας, καταδεικνύει έσχατη πολιτική απελπισία. Σηκωθείτε να φύγετε, δεν πάτε πουθενά και βλάπτετε τη χώρα».