​«Δεν είμαι παλιός στο κοινοβούλιο, αλλά φοβάμαι ότι δεν κατανοώ το ποτ πουρί της πρωθυπουργικής ενημέρωσης. Θα ήταν πιο χρήσιμο για όλους ο κ.Τσίπρας να δώσει μία συνέντευξη τύπου και να μη φέρνει τη Βουλή για συζήτηση». Έτσι ξεκίνησε τον λόγο του στο Κοινοβούλιο ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, εκφράζοντας την ενόχληση του με την στάση του πρωθυπουργού να αποχωρήσει από την αίθουσα της ολομέλειας αμέσως μετά την ομιλία του.

Ο κ.Θεοδωράκης τόνισε την ανάγκη να υπάρξει φύλαξη των συνόρων, αλλά και συνεννόηση και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων στην διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Παράλληλα, πρότεινε την δημιουργία μίας κοινής πανεθνικής ομάδας δράσης για το μεταναστευτικό.

«Όλοι γνωρίζουμε τα εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης με τους πρόσφυγες το 2015. Πρέπει όμως να κοιτάξουμε μπροστά και σε αυτό συμφωνούμε... Να ενώσουμε τις φωνές μας... Το λάθος που κάνουν οι συντηρητικές και φοβικές δυνάμεις της Ευρώπης είναι τεράστιο. Φοβάμαι ότι κάποια κράτη σήμερα έχουν κάνει τις επιλογές τους. Θυσιάζουν το ευρωπαϊκό ιδεώδες στο βωμό των ωμών ενστίκτων, ενώ παράλληλα στηρίζουν την τουρκική πολιτική, η οποία ως στόχο έχει να βγάλει χρήματα από τους πρόσφυγες. Σας είχαμε ενημερώσει πριν από 10 μήνες από την Μυτιλήνη για τα όσα έρχονταν. Προτείνουμε τη δημιουργία μίας κοινής πανεθνικής ομάδας δράσης για το μεταναστευτικό. Πρέπει να υπάρξει ένας πανεθνικός συντονιστής. Πρέπει να υπάρξει φύλαξη των συνόρων. Ναι και στο ΝΑΤΟ εφόσον δεν αμφισβητούνται τα σύνορά μας. Το ΝΑΤΟ πρέπει να έχει ρόλο από αύριο στο Αιγαίο», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Θεοδωράκης.

Αναφερόμενος στην εξάρθρωση της σπείρας των εκβιαστών, ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ διερωτήθηκε «ποια είναι η σχέση των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ με αυτά τα "κουμάσια";».

«Συγχαρητήρια για τους εκβιαστές… αλλά αναμένουμε μία απάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης για την αποστρατεία του Σταύρου Σταυρόπουλου. Έχετε δει τα πρωτοσέλιδα της συγκεκριμένης εφημερίδας; Στα περισσότερα από αυτά η συγκεκριμένη εφημερίδα υπερασπιζόταν εσάς...Ένας κουβάς λάσπης προς άλλους... Σας ρωτάμε ποια είναι η σχέση των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ με αυτά τα “κουμάσια”; Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει συγκεκριμένες εξηγήσεις για πολλά από τα ζητήματα που έχουν προκύψει, όπως επίσης ποιος είναι ο αρχιμανδρίτης. Γιατί δεν σταματάμε επίσης τη ροή δημοσίου χρήματος προς τα μέσα ενημέρωσης; Γιατί η κρατική και μονοπωλιακή ΕΥΔΑΠ που δεν απειλείται από κανέναν να έχει κονδύλι διαφημιστικό 1,5 εκατ. ευρώ;» διερωτήθηκε ο ίδιος.

BINTEO ΒΟΥΛΗ

Δείτε επίσης:

Καταγγελία από Τσίπρα στην Βουλή:Η κυβέρνηση Σαμαρά αρνήθηκε και cd για την λίστα Μπόργιανς

Γεννηματά: Να συγκληθεί το συντομότερο το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών