Για «σχέδιο ποινικοποίησης και καταστολής του αγώνα των αγροτών» κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αναφορικά με την παρέμβαση της εισαγγελίας του Άρειου Πάγου για τα μπλόκα.
«Ο αγώνας της φτωχομεσαίας αγροτιάς για το δίκιο της δεν είναι ‘έγκλημα’, όπως χαρακτηρίζεται στην εισαγγελική παραγγελία. Είναι αγώνας επιβίωσης ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα και στο σύνολο της πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ που καταστρέφει τους μικρούς και μεσαίους αγρότες» τονίζει ο Περισσός και προσθέτει πως την ευθύνη για την εισαγγελική παραγγελία την έχουν «η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα που ενοχοποιούν τους αγροτικούς αγώνες, που μιλούν για πλήγμα στην οικονομία από τα μπλόκα των αγροτών, που καλλιέργησαν τη συστηματική συκοφάντηση του αγώνα τους και των μορφών πάλης που συλλογικά επιλέγουν».
Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι φέρει μεγάλη ευθύνη για το ότι δεν κατήργησε το νόμο που θεωρεί ως αδίκημα τις κινητοποιήσεις στις εθνικές και επαρχιακές οδούς και καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων και να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στην αγωνιζόμενη αγροτιά.