​Την απόφασή του να παραδώσει το κόμμα αν αυτό αποφασίσει το συνέδριο του Ποταμιού που θα διεξαχθεί Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ανακοίνωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1.

«Δεν μπήκα στην πολιτική για να γεράσω βουλευτής. Μπήκα γιατί είχα ένα όραμα. Αν αποφασίσουν στο συνέδριο κάποιον άλλο για αρχηγό, θα παραδώσω το κόμμα», είπε.

Όπως σημείωσε, το συνέδριο του Ποταμιού θα είναι μια μεγάλη γιορτή, όπου και θα αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις του κόμματος, ενώ πρόσθεσε ότι είναι ευχάριστο που και άλλα στελέχη έθεσαν υποψηφιότητα για την προεδρεία του κόμματος.

Όσο για το ενδεχόμενο συνεργασίας του Ποταμιού με τη ΝΔ, ο Στ. Θεοδωράκης τόνισε:

«Εγώ δε θα συνεχίσω μια πολιτική καριέρα ως βουλευτής άλλου κόμματος. Θέλω και μπήκα στην πολιτική, άφησα μια καλή ζωή για να επιχειρήσω κάτι για τη χώρα. Αν δεν το πετύχω αυτό δεν έχω λόγο να είμαι στην πολιτική».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξαπέλυσε επίσης επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για το αγροτικό ζήτημα, κατηγορώντας την ότι ξεγέλασε τους αγρότες και τώρα κάνει σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει a la carte στήριξη στον Τσίπρα, ενώ αναφερόμενος στην πτώση των ποσοστών του κόμματός του, ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη, επισημαίνοντας όμως ότι θα συνεχίσει να λέει αυτό που πιστεύει, χωρίς να τον ενδιαφέρουν οι δημοσκοπήσεις.