Τραγική είναι η κατάσταση με το προσφυγικό. Χαρακτηριστικό της κρισιμότητας των στιγμών είναι και η επιστολή που έστειλε στο ΝΑΤΟ ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ζητώντας την άμεση έλευση των συμμαχικών πλοίων στο Αιγαίο για την πραγματοποίηση περιπολιών.

Στην ίδια επιστολή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπογραμμίζει πως η Τουρκία υπονομεύει το όλο σχέδιο της επιχείρησης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στην επιστολή τονίζεται πως η Τουρκία συνεχώς εγείρει απαιτήσεις για να επιτρέψει την ανάπτυξη των ΝΑΤΟϊκών πλοίων σε μια προσπάθεια να τινάξει όλη τη συμφωνία στον αέρα.

Μάλιστα, ο κ.Καμμένος τονίζει πως θα επικοινωνήσει και τη γερμανίδα ομόλογό του, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Επισήμως, στόχος της συμφωνίας είναι να αντιμετωπιστούν τα κυκλώματα διακινητών που δρουν στις ακτές της γειτονικής μας χώρας. Προϋπόθεση για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, είναι ο σεβασμός της εθνικής μας κυριαρχίας, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας. Υπό αυτή τη συνθήκη και μόνο, έχει συμφωνήσει η Ελλάδα.

Νωρίτερα, ο κ.Καμμένος κάλεσε εκτάκτως τους δημοσιογράφους στο γραφείο του κι εκεί τους αποκάλυψε το ρήγμα που υπάρχει ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις και την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας.

Δείτε επίσης:

Ανήσυχη η Κομισιόν με την παραβίαση της συμφωνίας για το προσφυγικό από κράτη μέλη της ΕΕ

Μουζάλας: «Δεν παραιτούμαι»!