Υπέρ της ευρύτερης δυνατής συνεννόησης και συσπείρωσης για το προσφυγικό τάχθηκε με δήλωση του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ σχετικά με τη σημερινή πρωτοβουλία της Φωτεινής Γεννηματά, στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για συσκεψη των πολιτικών αρχηγών σχετικά με το ζήτημα, σχολίασε ότι «κάθε κίνηση κόμματος της αντιπολίτευσης που συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση είναι θετική».
«Είναι θετικό ότι και ηγέτες κομμάτων της αντιπολίτευσης στο προσφυγικό συνειδητοποιούν την ανάγκη της μέγιστης δυνατή�� συσπείρωσης και συνεννόησης. Παρά τις διαφορές μας είναι ανάγκη αυτή την ώρα να υπάρξει εκλογίκευση του πολιτικού ανταγωνισμού και να επενδύσουμε στα μεγάλα, στα δύσκολα, σ΄αυτά που επιβάλλουν την ευρύτερη δυνατή συνεννόηση και συσπείρωση. Αυτή είναι η γραμμή της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, και κάθε κίνηση κόμματος που συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση είναι θετική», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ειδικότερα για το προσφυγικό, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι «θα εξαντλήσουμε μέχρι τέλους όλες τις δυνατότητες, αξιοποιώντας όλες τις διαθέσιμες συμμαχίες και ερείσματα, για να ακυρωθούν όλες οι απαράδεκτες μονομερείς ενέργειες και να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της τελευταίας Συνόδου Κορυφής, σύμφωνα με τις οποίες, το προσφυγικό πρέπει να αντιμετωπιστεί από μια ενωμένη Ευρώπη, τη Σένγκεν να λειτουργεί και με αποφυγή μονομερών ενεργειών».