​Στη θέση του επιχείρησε να βάλει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ. Σούλτς το μέλος του ΕΛΚ, Μ. Πετίρ, ο οποίος πήρε την πρωτοβουλία να συγκροτήσει ανεπίσημη ομάδα μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο με την ονομασία «Φίλοι της Μακεδονίας».

Απαντώντας λοιπόν σε επιστολή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη για το θέμα αυτό, ο κ. Σουλτς ξεκαθαρίζει πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει επίσ��μη Διακοινοβουλευτική Επιτροπή για τις σχέσεις της ΕΕ με την ΠΓΔΜ, η οποία και δεν υιοθετεί την ονομασία της Μ. Πετίρ.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκφράζεται μόνο μέσα από το επίσημο σώμα του που είναι η αρμόδια επιτροπή. Κάθε άλλη ανεπίσημη ομάδα Ευρωβουλευτών θα πρέπει να το σέβεται αυτό και να διασφαλίζει ότι δεν θα δημιουργείται σύγχυση», σημειώνει στην επιστολή του ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Υπογραμμίζει ακόμα ότι «το Κοινοβούλιο δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση του ονόματος ΠΓΔΜ για όλους τους διπλωματικούς, πολιτικούς και διοικητικούς σκοπούς, η οποία είναι και η διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία αυτής της χώρας» και πετά το μπαλάκι στο ΕΛΚ, τονίζοντας πως για τη δημιουργία τέτοιων ανεπίσημων ομάδων, θα πρέπει να δώσει την άδειά της μια πολιτική ομάδα.

«Εναπόκειται αποκλειστικά στις αντίστοιχες πολιτικές ομάδες να αποφασίσουν αν θα χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητες αυτών των άτυπων ομάδων και να χορηγήσει ή να αρνηθεί τους πρόσβαση σε συνεδριακές εγκαταστάσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Σουλτς.

Την απιστολή αυτή μάλιστα την απέστειλε και στους ευρωβουλευτές Κεφαλογιάννη, Καϊλή και ��νδρουλάκη, οι οποίοι είχαν αναπτύξει ανάλογη πρωτοβουλία.