​Πρόσθετα μέτρα, ύψους 6 δισ. ευρώ εκτιμούν οι Βρυξέλλες ότι θα πρέπει να επιβάλει η ελληνική κυβέρνηση για την περίοδο 2016 – 2018, ενώ αντίθετα το ΔΝΤ παραμένει ο σκληρός παίκτης της διαπραγμάτευσης, ζητώντας μέτρα ύψους 7,2 – 9 δισ. ευρώ.

Τα τεχνικά κλιμάκια άλλωστε που βρίσκονται από χθες στην Αθήνα θα αρχίσουν να εξετάζουν το τελικό ύψος του δημοσιονομικού κενού, πιάνοντας… στασίδι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τεχνικά κλιμάκια θα «ξεσκονίσουν» την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2015, αλλά και τις προβλέψεις για την περίοδο 2016 – 2018, με στόχο να καταφέρουν να γεφυρώσουν την απόσταση που χωρίζει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την Κομισιόν.

Η ελληνική πλευρά πάντως επιμένει πως δε θα χρειαστούν νέα μέτρα πάνω από 3 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των μνημονιακών δεσμεύσεων που δεν έχουν ακόμα εφαρμοστεί, όπως είναι το φορολογικό των αγροτών, η αλλαγή της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος, κ.α.

Όσο για το πότε θα επιστρέψει το κουαρτέτο των θεσμών στην Αθήνα, το σίγουρο είναι ότι αυτό δε θα γίνει πριν από την επόμενη εβδομάδα.