Την εκτίμηση ότι μόνο ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών θέλουν από την κυβέρνηση να εφαρμόσουν το Μνημόνιο εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Μόνο ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος λένε ότι θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα. Άλλοι υπουργοί είτε κλαίνε, βλέπε Σπίρτζης, είτε λένε ότι δεν θέλουν να το εφαρμόσουν, όπως ο Δρίτσας, και το μόνο που καταφέρνουν, είναι να μεγιστοποιούν έτσι τη μαυρίλα. Φως θα έρθει μόνο αν έρθουν ιδιωτικοποιήσεις, λεφτά στα ταμεία, κτλ., είναι ολόκληρη αλυσίδα» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στον Focus FM.

Η κα Μπακογιάννη σημείωσε πως είναι τεράστιο πρόβλημα το ότι «η Ελλάδα βρίσκεται τόσο απομονωμένη», ενώ επιτέθηκε στον Νίκο Κοτζιά για τους χειρισμούς του: «Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κάνει τίποτα το υπουργείο Εξωτερικών, όσον αφορά τις κινήσεις της Αυστρίας. Δεν μπορεί ως ευρωπαϊκή χώρα να ακολουθεί αυτήν την πολιτική, είναι βαρύτατη απρέπεια εκ μέρους τους. Θα έπρεπε ο κ. Κοτζιάς να κινήσει γη και ουρανό να μιλήσει στον ξένο Τύπο, να πάρει σβάρνα τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσ��ς και να κάνει το θέμα μεγάλο».

Τέλος, αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η βουλευτής της ΝΔ σημείωσε με νόημα πως ήδη «ο λαός πλήρωσε πολύ ακριβά τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις του 2015» και σημείωσε πως αν ο κ. Τσίπρας χάσει τη δεδηλωμένη, «τότε θα ακολουθηθούν οι συνταγματικές διαδικασίες» προτού καταφύγουμε σε εκλογές.