Τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ζήτησε η Φώφη Γεννηματά, η οποία επανέλαβε την πρότασή της για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

«Αυτή τη στιγμή κυβέρνηση υπάρχει και δεν μπορώ να αμφισβητήσω μία κυβέρνηση που εκλέχθηκε πριν από λίγους μήνες δημοκρατικά. Παρακολουθώ όμως ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά ζητήματα εθνικής σημασίας. Για παράδειγμα, το ζήτημα του προσφυγικού. Προτείνω λοιπόν ότι η λύση για τη χώρα είναι μία κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή, εφόσον αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα και να αποτρέψει μία εθνική καταστροφή. Αν δεν μπορεί θα πρέπει αυτή η Βουλή να αναλάβει τις ευθύνες της» υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM.

Σύμφωνα με την ίδια, μία τέτοια κυβέρνηση «δεν γίνεται να μην υπάρξει χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ», ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Συνεχίζοντας, η κα Γεννηματά είπε ότι στην αυριανή συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα ζητήσει τη συγκρότηση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

Τέλος, όσον αφορά το προσφυγικό είπε: «Δεν πιστ��ύω ότι αυτή η κυβέρνηση πλέον μπορεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα εδώ που έχει φέρει τα πράγματα».