Σκληρή επίθεση στον Ερντογάν εξαπέλυσε ο Κώστας Χρυσόγονος με αφορμή το προσφυγικό.

«Ο κ. Ερντογάν παίζει αυτό το παιχνιδάκι, εμπορεύεται, εκμεταλλεύεται ουσιαστικά το δράμα των προσφύγων προκειμένου να κερδίζουν δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως» τόνισε μιλώντας στο Πρακτορείο FM o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Χρυσόγονος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την τουρκική κυβέρνηση «ημιαυταρχικό μόρφωμα» που περιστέλλει ολοένα και περισσότερο όλες τις ουσιώδεις ελευθερίες, που κήρυξε ολοκληρωτικό πόλεμο στους Κούρδους και βομβαρδίζει συριακά εδάφη.

«Τι περισσότερο έκανε η Ρωσία στην Ουκρανία και της επιβλήθηκαν αυστηρότατες οικονομικές και άλλες κυρώσεις σε σχέση με αυτά που κάνει η Τουρκία στη Συρία;» τόνισε και επέκρινε την Ευρωπαϊκή Ενωση, λέγοντας ότι εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Παράλληλα, τόνισε ότι η ΕΕ έχει μεγάλες ευθύνες διότι ανέχεται τις δολιχοδρομίες, τις υπεκφυγές και τις υπαναχωρήσεις της Άγκυρας αντί να πιέσει την κυβέρνηση Ερντογάν με την απειλή κυρώσεων. Μάλιστα, αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά πως γίνεται η τουρκική αστυνομία να μην μπορεί να εντοπίσει τους διακινητές.