​Στις 12:00 το μεσημέρι οι αγρότες θα περάσουν την πύλη του Μαξίμου για το κρίσιμο ραντεβού που θα κρίνει και το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Το ευχάριστο είναι πως τελικά ξεπεράστηκαν οι επιφυλάξεις και οι αμφισβητήσεις που είχαν εκφράσει οι αγρότες από τα μπλόκα των Τεμπών και των Μικροθηβών και έτσι εκπρόσωποί τους θα κάτσουν επίσης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μαζί με τους εκπροσώπους 38 ακόμα μπλόκων.

Αυτό επετεύχθη μετά από τις διευκρινίσεις που έδωσε το Μέγαρο Μαξίμου για το ποιοι θα είναι τελικά οι συμμετέχοντες στις διαβουλεύσεις, μιας και οι αγρότες από τα συγκεκριμένα μπλόκα είχαν εγείρει αντιρρήσεις για τη συμμετοχή σε αυτές άλλων φορέων που δεν ανήκουν στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και δεν έχουν βγει στα μπλόκα.

Άλλωστε την Κυριακή το βράδυ, οι αγρότες των Τεμπών, ως ένδειξη καλής θέλησης άνοιξαν το μπλόκο και η κίνηση πραγματοποιείται κανονικά, ενώ το ίδιο έκαναν και οι αγρότες στο μπλόκο των Μικροθηβών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αναμένεται να προτείνει στους αγρότες τα εξής:

- Ασφαλιστικό: Εισφορές 12% ή 15% ή 20% του φορολογητέου εισοδήματος. Την επιλογή θα κάνουν οι αγρότες
- Αγροτικό μητρώο: Θα θεωρούνται κατά κύριο επάγγελμα αγρότες όσοι έχουν το 51% του εισοδήματος από αγροτικές δραστηριότητες
- Εργόσημο και για τα μέλη της οικογένειας
- Με το εργόσημο τα μέλη ��ης οικογένειας θα έχουν ασφάλιση
- Επεκτείνεται το εργόσημο και στους παράνομα διαμένοντες αλλοδαπούς
- Ταχύτερη επιστροφή Φόρων και ταχύτερος συμψηφισμός ΦΠΑ
- Δέσμευση για φορολογικές ελαφρύνσεις στα χαμηλά εισοδήματα.

Διαβάστε επίσης:

Στον ΑΕΡΑ η συνάντηση Τσίπρα με αγρότες;-Τι θα προτείνει η κυβέρνηση

Γεροβασίλη: Δεν παρεμβαίνουμε στον ορισμό των εκπροσώπων των αγροτών

Αποστόλου: Να δούμε μαζί με τους αγρότες την «επόμενη μέρα»