Επίθεση στην κυβέρνηση για το παράλληλο πρόγραμμα, το οποίο χαρακτήρισε πολύ μικρότερο των όσων παρείχε η προηγούμενη κυβέρνηση στους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυβέρνηση, κατά την συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή, ενώ παράλληλα την κατηγόρησε για προσπάθεια φτωχοποίησης των πολιτών.

«Υπάρχουν διατάξεις στο νομοσχέδιο που εμείς θα τις ψηφίσουμε. Αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι κάποιες είναι αποφάσεις δικές σας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι περίθαλψη στους ανασφάλιστους και το κοινωνικό τιμολόγιο στις ΔΕΚΟ είναι μέτρα που είχε πάρει ήδη η προηγούμενη κυβέρνηση. «Είχαμε προβλέψει 200 εκ. ευρώ για πετρέλαιο θέρμανσης και δώσατε 50 εκ. ευρώ» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ κατήγγειλε την κυβέρνηση για υποκρισία που κρύβεται πίσω από τις εξαγγελίες της.

«Τον λογαριασμό της κυβέρνησης τον πληρώνουν κυρίως οι άνεργοι που βλέπουν να υφίστανται τις συνέπειες της ιδεοληψίας στην οικονομία» ανέφερε και πρόσθεσε απευθύνοντας το ερώτημα προς την κυβέρνηση: «Γιατί δεν ολοκληρώσατε ��ην πρόσληψη γιατρών στο ΕΣΥ που είχαμε δρομολογήσει; Μήπως γιατί προτιμήσατε να διορίσετε σχολικούς φύλακες και καθαρίστριες;».

Επισήμανε ακόμα ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς «αύξησε τα εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που είχαμε μειώσει . Το “τζάμπα” του κ. Σπίρτζη μετατράπηκε σε μόνιμη αύξηση για τους πολίτες που έχουν ανάγκη μετακινούνται με τα ΜΜΜ».

Κατηγόρησε ακόμη προσωπικά τον κ. Τσίπρα ότι «έχει αλλεργία στις επενδύσεις και την ιδιωτική πρωτοβουλία» και απηύθυνε επίσης το ερώτημα στον πρωθυπουργό: «Αυτό είναι το όνειρό σας, η αναδιανομή της μιζέριας και της φτώχειας;». Όπως συμπλήρωσε, η πολιτική της κυβέρνησης περνάει μέσα από την φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης. «Ο τόπος έχει ανάγκη μία κοινωνική πολιτική αλλά δεν μπορεί να δημιουργηθεί αναπτυξιακή δυναμική. Αλλιώς θα μοιράζουμε μονίμως την φτώχεια μας» κατέληξε στη σχετική αναφορά του ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τοποθετήθηκε και σχετικά με το προσφυγικό, για την πρόσφατη συμμετοχή του στη σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ. «Έκανα ό,τι μπορούσα για να αποκτήσει η χώρα μία ισχυρή φωνή και να ξεφύγει από την μοιρολατρία και τις συνέπειες των ανοιχτών συνόρων. Δεν επέλεξα να εμπλέξω το εθνικό ζήτημα στην μυλόπετρα της κομματικής αντιπαράθεσης. Διαπίστωσα ότι η διεθνής θέση της χώρας βρίσκεται στο ναδίρ και έκανα ό,τι μπορούσα για να αποκαταστήσω την αξιοπιστία της που ο κ.Τσίπρας είχε βαρύτατα τραυματίσει» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Ασκησε παράλληλα κριτική στην κυβέρνηση ή ότι έχει «καθυστερήσει δραματικά να αντιμετωπίσει το προσφυγικό», όπως και τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εταίρους.