Κόντρα ανάμεσα στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα και στον βουλευτή (και αρμόδιο συντονιστή για το μεταναστευτικό) της ΝΔ Βασίλη Κικίλια, σημειώθηκε για το προσφυγικό και τις αυξημένες ροές που αντιμετωπίζει το Καστελόριζο, στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία συνεδριάζει εκτάκτως (για δεύτερη ημέρα) σήμερα για το νομοσχέδιο του παράλληλου προγράμματος.
Ο κ. Κικίλιας υποστήριξε ότι το νησί έχει αφεθεί στην τύχη του και ότι ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που βρίσκεται στο νησί είναι... τριπλάσιος των μόνιμων κατοίκων και δυσανάλογα μεγάλος σε σχέση με τις δυνατότητες φιλοξενίας του νησιού.
«Το να χρησιμοποιεί κανείς μια ευαίσθητη εξέλιξη, για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης δημιουργώντας παράλληλα ένα κλίμα κινδύνου, δεν βοηθά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων» απάντησε ο κ. Δρίτσας, ο οποίος απέδωσε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στο ότι «η κυβέρνησή μας επιμένει να ασκήσει πολιτική και πέραν της εποπτείας».
«Έχουν γνώση οι φύλακες και κανείς υπηρεσιακά και πολιτικά δε μένει αδρανής μπροστά σε μια τέτοια περίπτωση» ανέφερε για την ουσία της υπόθεσης ο υπουργός Ναυτιλίας.
Ο κ. Δρίτσαςαναγνώρισε πάντως ότι τις τελευταίες ημέρες, «υπάρχει ειδική κινητικότητα στο Καστελόριζο», αλλά υποστήριξε ότι το θέμα αντιμετωπίζεται. «Ήδη εχθές ένα πλοίο παρέλαβε από το νησί 400 άτομα που είχαν ταυτοποιηθεί, ενώ τα ξημερώματ�� έφθασε στο Καστελόριζο, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, το οποίο θα παραλάβει άλλα 400 έως 500 άτομα». «Υπάρχουν και άλλες παρεμβάσεις αλλά προτιμώ να μην αναφερθώ περισσότερο σε αυτές», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας.