​Ανακοίνωση Τύπου στην οποία τοποθετείται στα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, στις 17 Φεβρουαρίου 2016, εξέδωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.
Στη συνεδρίαση, ως γνωστόν, υπήρξε «ρεσιτάλ» προκλήσεων, με απαράδεκτες εκφράσεις και ύβρεις από βουλευτές της Χρυσής Αυγής ακόμη και κατά ανώτατων αξιωματικών, με τον Ηλία Κασιδιάρη να «πρωταγωνιστεί» σε σχετικό βίντεο.
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, δήλωσε συγκεκριμένα:
«Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πλήρη συνείδηση και απόλυτη προσήλωση στην αποστολή τους, όπως αυτή ορίζεται, αποκλειστικά και μόνο, από το σύνταγμα και τους νόμους.
Ως εκ τούτου αποτελούν δομικό στοιχείο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και κάθε προσπάθεια υπονόμευσης τους είναι ευθεία βολή εναντίον του.
Οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας είναι υπερήφανοι για την αποστολή που τους έχει αναθέσει ο Ελληνικός λαός και -αν χρειαστεί- θα πράξουν το καθήκον τους με την ίδια αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση που οι πατεράδες τους πολέμησαν τον φασιστικό και ναζιστικό εισβολέα, αποσπώντας τον παγκόσμιο σεβασμό και αναγνώριση»