​Κόντρα ανάμεσα στον υπουργό Υγείας Α. Ξανθό και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της ΝΔ Γ. Βρούτση και του ΠΑΣΟΚ Α. Λοβέρδο σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή, όχι μόνο για το παράλληλο πρόγραμμα, το οποίο ήταν το θέμα συζήτησης, αλλά και για την «ατζέντα» της Χρυσής Αυγής.
Αφορμή ότι η ΝΔ διά του Γ. Βρούτση επέκρινε την ρύθμιση, σχετικά με την δωρεάν περίθαλψη μεταναστών που θα έρθουν στην Ελλάδα.
«Την ώρα που δεν υπάρχουν κρεβάτια στις ΜΕΘ με το νομοσχέδιό σας δίνετε ένα σήμα ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να τους περιθάλψει όλους, όπως πέρσι είχε στείλει αντίστοιχο μήνυμα η κ. Χριστοδουλοπούλου. Πιθανόν να θίγετε τους Έλληνες, τους οποίους πρέπει να σέβεστε, γιατί οι Έλληνες πληρώνουν, δοκιμάζονται και υποφέρουν. Όλα πρέπει να έχουν ένα όριο, διότι να νομοθετείς χωρίς να έχεις τα λεφτά είναι σαν να πριονίζεις το κλαδί που κάθεσαι» ανέφερε, για να αντιδράσει ο υπουργός Υγείας.
«Διολισθαίνετε στην ατζέντα της Χρυσής Αυγής», υποστήριξε ο κ. Ξανθός, ο οποίος ανέφερε: «Καλό να παίζετε ότι τσιμπάτε ��τις δημοσκοπήσεις, αλλά διολισθαίνετε στην λογική “υγεία μόνο για Έλληνες” της Χρυσής Αυγής. Δεν έρχονται οι μετανάστες στην Ελλάδα να κάνουν βόλτα, το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διευκολύνει την ροή μεταναστών προσβάλει τη νοημοσύνη μας». Προηγουμένως, η προεδρεύουσα αντιπρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου, είχε διερωτηθεί: «Κ��ριε Ξανθέ τι θέλετε τώρα να απαντήσω και εγώ στον κ. Βρούτση; Ο καθένας λέει ό,τι θέλει».
«Ταυτίζετε τη ΝΔ με την Χρυσή Αυγή! Αυτό που κάνετε είναι λάθος. ακόμη και η λέξη “διολίσθηση” που χρησιμοποιήσατε Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη δεν παραχωρείται. Είπα με οικονομικούς όρους πώς το εννοούμε. Οι Έλληνες είναι σε δύσκολη θέση, πληρώνουν φόρους, και δεν πρέπει να τους συμπεριφέρεστε ως Β’ κατηγορίας πολίτες» απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.
«Αν υπάρχει κάποιος που διαδήλωνε μαζί με τη Χρυσή Αυγή σ’ αυτή την αίθουσα, είστε εσείς» παρενέβη στη διαμάχη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπράταξης Ανδρέας Λοβέρδος απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ. «Τώρα που σας δέρνει ο κόσμος κι εμείς το καταδικάζουμε, όταν σας το λέγαμε για πέντε χρόνια μιλούσατε για κοινωνικές διαμαρτυρίες. Τώρα τι γίνεται; Τώρα που ο κόσμος διαμαρτύρεται εναντίον σας τώρα στον κόσμο τι έχετε να πείτε; Έχετε εφεύρει επιχείρημα, ε λέτε κάποιες υπερβολές έγιναν. Μου θυμίζετε το ανέκδοτο με τον λαγό και την τίγρη… Όλοι το ξέρουν».
Ένταση υπήρξε και όταν ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στα χθεσινά επεισόδια στην Κρήτη σε βάρος του κ. Μιχελογιαννάκη. «Δεν συμφωνώ, να τον προπηλακίζουν και να του λένε, “γύριζες με το αμάξι κι έλεγες να μην πληρώσουμε ΕΝΦΙΑ”. Γυρίζατε και κάνατε πόλεμο εναντίον της χώρας».