Την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διάνοιξη των μεθοριακών σταθμών στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, που κρατούν κλειστούς έχοντας τοποθετήσει τρακτέρ στις διαβάσεις Έλληνες αγρότες, ζητεί με ψήφισμά του το Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας.
Στο ψήφισμα η Εθνοσυνέλευση της Βουλγαρίας δηλώνει ότι «δεν αποδέχεται τον αποκλεισμό των συνοριακών διαβάσεων της Βουλγαρίας από πλευράς Ελλάδας», ενώ καλεί «τις ελληνικές αρχές να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση της τάξης και τη διασφάλιση της ελεύθερης κυκλοφορίας μέσω των συνόρων». Ζητά επίσης από τις αρμόδιες βουλγαρικές αρχές να συνεχίσουν τις προσπάθειες επίλυσης της κρίσης σε διμερές επίπεδο.
Με το ψήφισμά της η Βουλή της Βουλγαρίας καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «να λάβει θέση στο ζήτημα, ξεκινώντας, μεταξύ άλλων, και διαδικασία επί παραβάσει κατά του ελληνικού κράτους», ενώ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα «δεν θα επιτρέψει αυτή η κρίση να οδηγήσει σε επιδείνωση των διμερών σχέσεων».
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Γαλλ��κό Πρακτορείο, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ εξαπολύει επίθεση κατά της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι επιδιώκει «εσκεμμένα να βλάψει τους Βούλγαρους»!
Πάντως, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, που μίλησε το πρωί στον Σκάι, οι αγρότες έχουν ανοίξει το τελωνείο του Προμαχώνα και ο ίδιος έχει επικοινωνήσει με τη Βουλγάρα ομόλογό του για να ανοίξουν και οι Βούλγαροι οδηγοί τα δικά τους σύνορα.