Μετά τον Μάκη Μπαλαούρα, έντονες επιφυλάξεις για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο εξέφρασε και η νυν αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η κα Χριστοδουλοπούλου επεσήμανε τους «σοβαρούς κινδύνους από την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο» τόσο για την «ειρήνη στη Μέση Ανατολή» όσο και για το «ευρωπαϊκό οικοδόμημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Πρώτη φορά διαφαίνεται ο κίνδυνος εμπλοκής της Ελλάδας σε πολεμικές επιχειρήσεις στη γειτονιά της. Είναι εμφανές πως πρόκειται για σχεδιασμό της Αμερικής και της Τουρκίας, με επιδίωξη την ενεργό συμμετοχή της Τουρκίας σε εδαφικές επιχειρήσεις στη Συρία. Το μεγάλο φαγοπότι καθορίζεται τώρα. Όταν προετοιμάζεται η ειρήνη, κλιμακώνεται ο πόλεμος, ώστε να ενισχύσουν οι παίκτες τις θέσεις τους για τη μοιρασιά» είπε.

«Η Τουρκία έχει μάλιστα διπλό στόχο, την εξόντωση των Κούρδων ��ης Συρίας, αλλά και τη συμμετοχή της στην "ανόρθωση" μιας χώρας που έχει γίνει συντρίμμια. Η Ελλάδα ούτε ρωτήθηκε, αλλά ούτε συμφώνησε σε αυτό το σκέλος. Παρά ταύτα, η συναίνεσή της στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δημιουργεί εύλογες ανησυχίες. Μέχρι στιγμής, λόγω της μη εμπλοκής της χώρας μας σε πολεμικές επιχειρήσεις, οι χώρες της Μέσης Ανατολής μας αντιμετώπιζαν είτε με ουδετερότητα, είτε με ενεργό συμπάθεια. Σήμερα, απειλείται η ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή», τόνισε, ενώ αναφέρθηκε στην περίοδο που ήταν υπουργός, βγάζοντας μια πικρία.

«Η πολεμική που μου έγινε σε όλη τη διάρκεια της υπουργίας μου ήταν πρωτοφανής. Ακόμα και σήμερα, μου αποδίδουν την ευθύνη ότι εγώ κάλεσα τους πρόσφυγες να έρθουν στην Ελλάδα, γιατί ε��μαι οπαδός των ανοιχτών συνόρων, χωρίς να έχουν κανένα σχετικό τεκμήριο για κάτι τέτοιο», κατέληξε.