Θέμα χρόνου θεωρεί τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ.Λεβέντης εκτίμησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα υποχρεωθεί να πει το «ναι», ενώ εξέφρασε επιφυλάξεις για τη στάση που θα κρατήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε την άποψη του «αν ο Μητσοτάκης δε δεχθεί οικουμενική με τον Τσίπρα, θα σηκωθεί ο Καραμανλής με 40 βουλευτές και θα την κάνει αυτός». Μάλιστα, αποκάλυψε πως ο ίδιος θα στήριζε ένα τέτοιο σενάριο, ενώ εξέφρασε την προτίμησή του σε έναν τεχνοκράτη εξωκοινοβουλευτικό για να ηγηθεί της οικουμενικής κυβέρνησης, κατονομάζοντας τον πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.

«Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Και μπορεί να την εξασφαλίσει ένα κυβερνητικό σχήμα με 240 βουλευτές. Αυτό θέλουν οι ξένοι, για να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα», τόνισε.

Μιλώντας για το ασφαλιστικό, ο κ.Λεβέντης εξέφρασε τη βεβαιότητα πως -με τα σημερινά δε��ομένα- δεν πρόκειται να περάσει από τη Βουλή. «Υπάρχουν βουλευτές που έχουν αίσθημα ευθύνης», είπε και πρόσθεσε πως «το τσαμπί θα χάνει μία-μία ρώγα από αύριο. Γιατί δε μπορεί να γίνουν όλοι ρόμπες», διερωτώμενος εάν η Κυβέρνηση επιθυμεί «ηρωική έξοδο».

Ο κ.Λεβέντης εκτίμησε ότι θα έρθει νέο "τσεκούρι" για τις συντάξεις. «Χωρίς χρήματα, να μείνουμε με τις παλιές συντάξεις δε γίνεται. Η μπίλια θα κάτσει στο 30% κάτω σε όλα», εκτίμησε.

Αναγνώρισε ότι η φορολογία σε αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες ισοδυναμεί με «σφαγιασμό». Ωστόσο, είπε πως τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν μόνο με το διάλογο.

O κ.Λεβέντης προέτρεψε τους αγρότες να έλθουν στη Βουλή και να συζητήσουν με τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς και στην συνέχεια να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υφυπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Παναγιώτη Σγουρίδη, περί «παραπλάνησης» των αγροτών προεκλογικά, ο κ.Λεβέντης ήταν ξεκάθαρος: «Την αλήθεια είπε ο Σγουρίδης».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έπλεξε το εγκώμιο του Μανώλη Σφακιανάκη για το έργο που έχει επιτελέσει στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. «Όταν σφαγιάζουν τον Σφακιανάκη, αυτό δείχνει ότι θέλουν να προωθήσουν κομματόσκυλα» σχολίασε.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, το οποίο διχάζει την Ευρώπη, ο κ.Λεβέντης έθεσε το ερώτημα «Ο Τσίπρας ή οι Ευρωπαίοι θέλουν σύνδεση του χρέους με το προσφυγικό;», εκφράζοντας την άποψη ότι ο Πρωθυπουργός «παρακαλάει να το δουν έτσι οι Ευρωπαίοι», με απώτερο σκοπό να παραμείνει στην εξουσία.

Τέλος, τάχθηκε υπέρ της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την αναχαίτιση των προσφυγικών ροών από την Τουρκία.

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ