​Παρέμβαση για το προσφυγικό πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της Συνόδου, σύμφωνα με ελληνική κυβερνητική πηγή.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης για το Brexit, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας τοποθετήθηκε κάνοντας ευθείες αναφορές στο προσφυγικό και στην αντιμετώπιση που έτυχε η Ελλάδας ως προς αυτό.

Πρώτον αναφερόμενος στην συμφωνία, η οποία θα πάρει η Μεγάλη Βρετανία είπε ότι δεν είναι δυνατόν να υπαναχωρήσουμε από το κοινοτικό κεκτημένο και να δοθεί στην Βρετανία ένα αθέμιτο πλεονέκτημα.

Δεύτερον ιδιαίτερα επικριτικός ως προς τις χώρες της ομάδας Βίζενγκραντ τόνισε «μα για ποια εμβάθυνση της Ένωσης μιλάτε; Τη στιγμή που οι ίδιοι κάνετε μονομερείς ενέργειες», είπε αναφερόμενος στο ζήτημα του κλεισίματος των συνόρων από χώρες οι οποίες «κόπτονται υπέρ της εμβάθυνσης της Ένωσης από τη μία και από την άλλη κλείνουν τα σύνορα».

Υποστήριξε δε ότι τη στιγμή που εσείς υψώνετε φράχτες πως περιμένετε η Βρετανία να μην υψώσει φράχτες για τα επιδόματα των μεταναστών. Τέλος ανέφερε ότι «αν όλοι οι διαφωνούντες λένε συνέχεια τη δική τους άποψη δεν θα καταλήξουμε ποτέ» και τόνισε πως «αν σήμερα δεν τα βρούμε να μην βγάλουμε κοινή ανακοίνωση».

Θάνος Αθανασίου, Βρυξέλλες