Διαψεύδουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τις φήμες ότι τέθηκε θέμα παραίτησης του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Τόσκα, ο οποίος υπερασπίσθηκε με… πάθος την με��ακίνηση Σφακιανάκη στη Βουλή και χαρακτήρισε τον υποστράτηγο της ΕΛ. ΑΣ. «δημοσιοσχεσίτη» (!), αλλά λίγες ώρες αργότερα ο τελευταίος αποκαταστάθηκε! Την ίδια στιγμή από το Μέγαρο Μαξίμου αρνούνται κατηγορηματικά ότι υπήρξε ανάμειξη του πρωθυπουργού στην υπόθεση, παρά τις σχετικές επίσης φήμες.
Η φόρμουλα που βρέθηκε συγκεκριμένα για να παραμείνει στον ίδιο τομέα ουσιαστικά ο κ. Σφακιανάκης, είναι η τοποθέτησή του ως βοηθού επιτελάρχη και επόπτη Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με νέα απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνου Τσουβάλα.
Είχε προηγηθεί σάλος για τη μετακίνησή του αλλά και η αποδοχή της προσφυγής του για ακύρωση της μετάθεσης, στον κλάδο διοικητικής υποστήριξης και ανθρώπινου δυναμικού.
Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι η επιτελάρχης, αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, θα έχει διευρυμένες υποχρεώσεις, καθώς θα έχει την κύρια ευθύνη για το προσφυγικό.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Τόσκας από νωρίς το απόγευμα είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Βούλγαρο ομόλογό του προκειμένου να ανοίξει η συνοριακή διάβαση του Προμαχώνα.