«Ατυχή στιγμή» του Λάκη Λαζόπουλου χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5, τη γνωστή αναφορά στην αναπηρία του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η οποία προκάλεσε σάλο και ανάγκασε τον ίδιο τον ηθοποιό να προσπαθήσει να συμμαζεύσει τα ασυμμάζευτα προς τους αναπήρους με δήλωσή του.
«Εγώ τον Λάκη τον ξέρω, θεωρώ ότι είναι ένας ευαίσθητος άνθρωπος και δεν υποκρίνεται. Νομίζω ότι ήταν μία ατυχής στιγμή και επειδή θέλω να είμαι σαφής και απέναντι στον Σόιμπλε, το είπα προχθές και σε μία γερμανική εφημερίδα, διαφωνώ με τον Σόιμπλε σε πολλά πράγματα, πολιτικά και ιδεολογικά, αλλά του Σόιμπλε δεν του χαρίστηκε κανείς» τόνισε.
Όπως πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών «ο Σόιμπλε το ότι βρέθηκε σε μία δύσκολη στιγμή όταν έγινε το ατύχημα και δεν ιδιώτευσε, δεν αποσύρθηκε, δεν κλείστηκε στον εαυτό του, το ότι έγινε μια προσωπικότητα που δεσπόζει στην Ευρώπη είναι αποτέλεσμα του πείσματος, της δουλειάς του, της προσπάθειάς του» .
Ο κ. Κουρουμπλής σχολίασε και την μετακίνηση Σφακιανάκη από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην ΕΛ.ΑΣ., η οποία ανακλήθηκε μετά τις αντιδράσεις, για την οποία ανέφερε:
«Δεν έγινε (υποβάθμιση), δεν το δέχομαι, γιατί με τους ανθρώπους που μίλησα, θεωρώ ότι είναι άνθρωποι τόσο σοβαροί για να μου πουν εμένα αν αυτό είναι υποβάθμιση ή όχι, δεν το θεωρώ υποβάθμιση. Αν διαφωνεί, γιατί ο άνθρωπος θέλει να ασχοληθεί με το αντικείμενο, είναι άλλο θέμα»
Για τη ολοκλήρωση της αξιολόγησης ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι «κατανοούν και οι εταίροι ότι αυτή η ιστορία δεν μπορεί να συνεχιστεί, θα πρέπει να κλείσει» και ότι πιστεύει ότι «Μάρτιο-Απρίλιο τα πράγματα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί», καθώς «δεν μπορεί να προχωρήσει η χώρα χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει τη ρύθμιση του χρέους. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο σταθμός ο μεγάλος, ο ιστορικός, ας μου επιτραπεί ο όρος, η Ιθάκη αυτής της προσπάθειας που κάνουμε, είναι η ρύθμιση του χρέους».
Όσον αφορά το προσφυγικό προέβλεψε ότι «ούτε από τη Σένγκεν θα τολμήσουν να μας βγάλουν, διότι ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει αυτό γι’ αυτούς».