Μπλόκο στην ομιλία του Γιώργου Κατρούγκαλου έκανε το «κίνημα της γραβάτας».
Ο υπουργός Εργασίας επρόκειτο να μιλήσει σήμερα για το Ασφαλιστικό στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου στη «Μεγάλη Βρετανία» και την ίδια ώρα ήταν προγραμματισμένη συγκέντρωση των επιστημονικών φορέων έξω από το ξενοδοχείο.
Φαίνεται πως τελικά οι κινητοποιήσεις των... γραβατών έδρασαν αποτρεπτικά καθώς το Ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο ανακοίνωσε την αναβολή της εκδήλωσης λόγω «κλιμακούμενης τεταμένης ατμόσφαιρας» και «διαφόρων κινητοποιήσεων».
Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης:
«To Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο επιθυμεί μέσα από τις πρωτοβουλίες του να συνδράμει στην αναζήτηση λύσεων για κρίσιμα θέματα της οικονομίας και επιχειρηματικότητας μέσα πάντα από δημιουργικό διάλογο και ανταλλαγή τεκμηριωμένων θέσεων με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων. Στο πλαίσιο αυτό είχε προγραμματίσει την διεξαγωγή ενός συνεδρίου πάνω στο μείζον ζήτημα του ασφαλιστικού για την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου με την συμμετοχή σχεδόν όλων των εμπλεκομένων φορέων.
Λόγω όμως της κλιμακούμενης τεταμένης ατμόσφαιρας που επικρατεί και των διαφόρων κινητοποιήσεων αντιλαμβανόμαστε ότι δεν θα μπορεί να υπάρξει ο ανοικτός διάλογος που επιθυμούσαμε και συνεπώς είμαστε υποχρεωμένοι και με αίσθημα ευθύνης να προχωρήσουμε στην αναβολή αυτού του συνεδρίου. Σε εύθετο χρόνο θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ομιλητές για την διαθεσιμότητα τους αλλά και όσους δήλωσαν συμμετοχή στο συνέδριο. Ευελπιστούμε ότι το συνέδριο μας θα πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και μέσα σε ένα κλίμα που να επιτρέψει την συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και θέσεων».