Το ασφαλιστικό βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής.Αντί όμως να ξεκαθαρίσει το τοπίο, μάλλον θόλωσε περισσότερο, καθώς μετά το τέλος της συνεδρίασης υπήρξαν αντικρουόμενες τοποθετήσεις υπουργών.

Την Παρασκευή, ο υπουργός εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε στην Βουλή ότι εξετάζεται το ενδεχόμεν�� «να υπάρξουν τελικά τρία ταμεία». Ωστόσο, σήμερα Τετάρτη, όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν "αν θα μείνει ανεξάρτητο το ταμείο των επιστημόνων και των επαγγελματιών", ο ίδιος αναρωτήθηκε από πού διαρρέουν αυτά τα σενάρια.

Ο κ.Κατρούγκαλος είπε πως για τους επιστήμονες υπάρχουν ήδη παραμετρικές βελτιώσεις που έχουν ήδη γνωστοποιηθεί, ενώ όταν βγήκε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου από την συνεδρίαση είπε πως είναι ανοιχτό το πεδίο των βελτιώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του star, η κυβέρνηση εξακολουθεί να σβήνει και να γράφει προτάσεις, με αποτέλεσμα τη μία μέρα να ανακοινώνεται κάτι και την επόμενη μέρα να διαψεύδεται.

Υπενθυ��ίζουμε ότι όλες οι βελτιώσεις που έχουν ανακοινωθεί δεν είναι κοστολογημένες, ούτε διευκρινίζεται από πού θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που θα δημιουργηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, αν και την Πέμπτη ήταν προγραμματισμένη ομιλία του κ.Κατρούγκαλου σε μια εκδήλωση για το ασφαλιστικό, όταν ο υπουργός έμαθε ότι έξω από τον χώρο της εκδήλωσης θα ήταν... συγκεντρωμένοι επιστήμονες, η ομιλία του αλλά και η εκδήλωση ακυρώθηκαν!

BINTEO STAR