​Η κυβέρνηση εξετάζει την δημιουργία μίνι hotspots σε όλη την Επικράτεια. Όπως είπε ο γενικός γραμματέας μεταναστευτικής πολιτικής Bασίλης Παπαδόπουλος, πρέπει όλοι οι δήμοι να αναλάβουν μέρος των προσφυγικών ροών.

Με απλά Μαθηματικά, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, που φτάνουν στην χώρα μας, θα πρέπει να μετακινηθούν, αφού πρώτα καταγραφούν, σε όλους τους δήμους της επικράτειας. Αυτό, είναι μια λύση στο οπλοστάσιο του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής έναντι των Ευ��ωπαίων που πιέζουν για έξοδο της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν.

«Θέλουμε τρίτη γραμμή σε όλη την Ελλάδα, ισοκατανομή... Δεν θα πάρω τους ανθρώπους κατευθείαν από τη Λέσβο και θα τους στείλω στο Κατάκολο, ή θα τους στείλω στο Λασίθι. Ναι πρέπει να ισοκατανεμηθούν στο σύνολο της χώρας και αυτό είναι το ορθότερο», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος. Αυτό σημαίνει ότι οι 325 Καλλικρατικοί δήμοι της χώρας, θα αναλάβουν στις δομές τους, περισσότερους από 48.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Ήδη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες παραχωρήθηκαν στο δήμο κάποιες αποθήκες για να μετατραπούν σε μίνι hotspots.

Στην Χίο, αίσθηση πάντως προκάλεσαν οι εικόνες, όπου δείχνουν το προσωπικό της Ύπατης αρμοστείας, κατά την διάρκεια της καταγραφής, να φορά ειδικά βραχιολάκια στους μετανάστες με τον αριθμό τους.

«Για να μπορούμε να ξέρουμε πόσοι είναι, τους φοράμε τα βραχιολάκια. Είναι άδικο και δείχνει ρατσιστικό και άσχημο το ξέρω, αλλά τα hot spots είναι ας πούμε μια μηχανή παραγωγής που έχει στάδια», δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ.Μουζάλας.

ΒΙΝΤΕΟ STAR